Ειδήσεις

Μετρούν... πληγές σε Μίλατο και Σίσι

Μετά το …τσουνάμι καταστροφών σε Μίλατο και Σίσι από τα τεράστια κύματα, επαγγελματίες μετρούν τις πληγές τους και ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης των ζημιών από τη δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου.

Ήδη, ο παραλιακός δρόμος της Μιλάτου που είχε καλυφθεί από τις τεράστιες πέτρες που ξέβρασε η θάλασσα καθαρίστηκε από μηχανήματα του δήμου, ωστόσο άλλα τμήματα του δρόμου παραμένουν κλειστά για την ασφάλεια των πολιτών.

Η μεγάλη τρύπα που είχε σχηματιστεί τις προηγούμενες μέρες στη μέση του παραλιακού δρόμου μεγάλωσε επικίνδυνα καθώς έχει πλέον διάμετρο 8 μέτρα ενώ άλλη μια έχει σχηματιστεί, μικρότερη με τη διάμετρο να μην ξεπερνά τα 5 μέτρα.

Το επίμαχο τμήμα του δρόμου (το ανατολικό από την Πλατεία) έχει κουφώσει σε 30 μέτρα μήκος, με το υπόστρωμα να έχει καταστραφεί και με τα μηχανήματα του δήμου να σκάβουν και στη συνέχεια να δημιουργούν με πρόχειρο τρόπο μια βάση με πέτρες και μπετόν.

Όπως δήλωσε στη «Ν.Κ» o αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κοκκίνης, μέχρι την Παρασκευή, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον παραλιακό δρόμο ώστε δημότες και επισκέπτες να μπορούν περάσουν ευχάριστες και όμορφες στιγμές την Καθαρή Δευτέρα.

« Το γκρέιτερ απομάκρυνε τους τεράστιους βράχους ενώ τα τσαπάκια θα δουλεύουν ασταμάτητα μέχρι και τη Παρασκευή» ανέφερε ο κ. Κοκκίνης.

Για τις ζημιές στα καταστήματα σε Σίσι και Μίλατο, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου διευκρίνισε ότι θα υπάρξει καταγραφή μόνο στις νόμιμες κατασκευές ώστε στη συνέχεια να αναζητηθούν πόροι για την αποζημίωση των επαγγελματιών.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι επαγγελματίες καλούνται να καταθέσουν σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί καμία αίτηση, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κοκκίνης.

Άμεσα, σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Ζερβό θα υπάρξουν εργασίες για την αποκατάσταση μέρος της ζημιάς στο μόλο του Σισίου ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στη προσέγγιση των τουριστικών σκαφών στο γραφικό λιμάνι, από την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Γ. ΜΑΚΑΚΗ

Σχόλια