default-image

Έκκληση για αξιόπιστες μαρτυρίες (video)

Έκκληση για αξιόπιστες μαρτυρίες (video)

Με κομμένη την ανάσα συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Χθες το βράδυ, μιλώντας από τα Ιωάννινα στην "ΚΡΗΤΗ TV", ο θείος του αγνοούμενου φοιτητή Γιώργος Βιδιαδάκης, αλλά και ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Βγόσγος έκαναν έκκληση για αξιόπιστη πληροφόρηση, η οποία είναι κρίσιμη σε αυτή τη φάση των ερευνών, αφήνοντας όμως και μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας, καθώς έχουν ήδη μεσολαβήσει 12 ημέρες απουσίας.

Στο πλευρό της οικογένειας του Βαγγέλη στέκονται τόσο η κοινωνία των Ιωαννίνων που συμμερίζεται την αγωνία της οικογένειας, όσο και οι κάτοικοι των Αρμένων Ρεθύμνου που είναι συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό εφιάλτη. Όλοι οι συγχωριανοί του Βαγγέλη μιλούν για ένα πολύ σοβαρό αλλά ευαίσθητο παιδί. Οι πληροφορίες ότι είχε βρεθεί στο στόχαστρο άλλων σπουδαστών - κάποιοι προέρχονται και από την Κρήτη - οι οποίοι τον εκφόβιζαν και τον κακομεταχειρίστηκαν, προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Οι συγχωριανοί του 20χρονου θεωρούν πως τα μέτρα που έλαβε η διεύθυνση της σχολής, αλλάζοντας απλά δωμάτιο στον 20χρονο Βαγγέλη, δεν ήταν αρκετά για να γλιτώσει από τις διαθέσεις τους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_jkmpwyaa/

Στο ερώτημα αν συμμετείχαν και Κρητικοί σπουδαστές στην ομάδα που προπηλάκισε τον αγνοούμενο, ο κ. Βγόσγος δε θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς αποτελούν στοιχεία της προανάκρισης. «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Ό,τι στοιχεία διαθέτουμε τα έχουμε παραδώσει στην Αστυνομία για προανάκριση. Είναι κάτι που πρέπει να το εξετάσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει την εποπτεία για τη λειτουργία της σχολής, να μάθει τι συνέβαινε εκεί μέσα, αλλά δεν είναι θέμα που προέχει αυτήν τη στιγμή». Στα Ιωάννινα βρίσκονται από τη Δευτέρα αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που πλέον συμμετέχουν ενεργά στην προανάκριση.

«Ο άνθρωπος που περιγράφουν οι συμφοιτητές του Βαγγέλη διασταυρώθηκε ότι την ώρα της εξαφάνισης του παιδιού ήταν στο στρατόπεδο που υπηρετεί. Όμως και η Αστυνομία και εμείς έχουμε καταλήξει πως η πίεση από αυτήν τη συμπεριφορά οδήγησε στην εξαφάνιση του Βαγγέλη. Όμως, αυτό που συνέβη το προηγούμενο διάστημα δεν είναι πρωτεύον τώρα. Εμείς θέλουμε να βρούμε το παιδί. Μετά θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ως προς τις προσπάθειες που κάνει η Αστυνομία, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Και για την ενημέρωση που έχουμε και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Επιπλέον έχει έρθει και το εξειδικευμένο κλιμάκιο από τη Θεσσαλονίκη που θα συνεπικουρήσει την τοπική Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Βιδιαδάκης.

Με τη βοήθεια ιδιωτικών ερευνητών που επιστράτευσε η οικογένεια Γιακουμάκη φαίνεται πως άρχισε να μπαίνει μια τάξη στο αλαλούμ που προκάλεσαν θολές μαρτυρίες για τα τελευταία βήματα του 20χρονου πριν χαθεί από προσώπου γης. «Κάθε μέρα ζητάμε τη βοήθεια όλου του κόσμου. Όμως έχουμε ένα παράπονο. Υπάρχουν ορισμένοι κακοήθεις που ανεβάζουν συνεχώς στο διαδίκτυο ψευδείς πληροφορίες και σπείρουν τον πανικό στην οικογένεια. Θα ήθελα να παρακαλέσω, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που εμείς έχουμε την αγωνία να βρούμε τον Βαγγέλη, να μην παιδευόμαστε με αυτά τα πράγματα», σχολίασε ο θείος του.

Η μαρτυρία μιας συμφοιτήτριας του Βαγγέλη Γιακουμάκη διασταυρώθηκε και ξεκαθάρισε πως η τελευταία γνωστή διαδρομή του 20χρονου ξεκίνησε από το χώρο της σχολής την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, καθώς από κάμερα που υπήρχε σε κοντινό πρατήριο καυσίμων φαίνεται ότι από τις 13:50 που τον είδε η κοπέλα μέχρι τις 14:50 που επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με προορισμό τα Γιάννενα έκανε περίπατο γύρω από το χώρο της σχολής, όπως συνήθιζε. Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή κ. Βγόσγο, ο Βαγγέλης είχε κάποια χρήματα μαζί του, αλλά όχι κάρτα για να μπορεί να βγάλει από το λογαριασμό του περισσότερα και να μπορεί να μετακινηθεί «Το ότι άφησε πίσω το κινητό του μάς προβληματίζει γιατί ήταν κάτι σαν προέκταση του χεριού του. Όμως, έχουμε κάποιες πληροφορίες που μας δίνουν κάποια σημάδια ζωής», καταλήγει ο κ. Βγόσγος, αφήνοντας μια αχτίδα αισιοδοξίας για την υπόθεση θρίλερ που έχει προκαλέσει συγκίνηση σε όλη τη χώρα.

12 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες

Τα σωστικά συνεργεία που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή έχουν κινήσει γη και ουρανό. Χθες κλιμάκια εθελοντών ερεύνησαν μια τοποθεσία 25 χιλιόμετρα έξω από τα Ιωάννινα, στην οποία μια μαρτύρια ανέφερε ότι είχε θεαθεί ο αγνοούμενος, όμως πολύ γρήγορα αποδείχτηκε ότι δεν είχε βάση. Το μεσημέρι σήμανε νέος συναγερμός για την Αστυνομία, η οποία έσπευσε σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Αμφιλοχία και το Αγρίνιο, όπου υπήρξε και πάλι μαρτυρία για την παρουσία ενός νεαρού ατόμου που έμοιαζε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News