Ειδήσεις

Σόιμπλε: "Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα"

Στη σκληρή του γραμμή επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin). Για άλλη μία φορά ζήτησε την τήρηση των συμφωνηθέντων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει αξιοπιστία.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η Ελλάδα θέλει ή όχι ένα πρόγραμμα, ενώ υποστήριξε πως η κατάσταση στη χώρα μας δεν βελτιώνεται.

Επιμένοντας στην ανάγκη υποβολής αιτήματος παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση, είπε πως αυτό έχει νόημα, μόνο αν η Ελλάδα προτίθεται να το ολοκληρώσει και μάλιστα ζήτησε σαφείς δεσμεύσεις ως προς αυτό.

Αν η Ελλάδα δεν θέλει να μείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να το επεκτείνουμε, πρόσθεσε. Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας μία μέρα μετά το άκαρπο Eurogroup, υποστήριξε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια στους κόλπους του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, είπε ότι μέχρι τώρα «δεν έχουμε καταλάβει αν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση της χώρας λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις για τους Έλληνες πολίτες».

Σχόλια