Ειδήσεις

“Έφυγε” ο Σταύρος Καμπέλης

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 67 ετών ο πρώην περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Καμπέλης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο ΠΑΓΝΗ, με πρόβλημα υγείας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στις 3 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Βασίλης Λαμπρινός(δήμαρχος Ηρακλείου): «Ο Σταύρος Καμπέλης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, παράδειγμα ήθους, εργατικότητας και προσφοράς, με μακρά, γόνιμη και πολυσήμαντη πορεία στη δημόσια ζωή, έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι. Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου:«Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταύρου Καμπέλη που έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Σταύρος Καμπέλης υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που προσέφερα τα μέγιστα στο νησί μας. Συνέδεσε το όνομά του με τα μεγαλύτερα έργα της Κρήτης και ήταν πάντα στο πλευρό των Κρητικών από  όποια θέση κι αν βρέθηκε. Καλό ταξίδι».

Σταύρος Αρναουτάκης (περιφερειάρχης): Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του π. περιφερειάρχη και π. γενικού γραμματέα στα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ Σταύρου Καμπέλη εκφράζει με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης  Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.


«Ο Σταύρος Καμπέλης υπηρέτησε με ήθος και σεμνότητα την Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση ως γεν. γραμματέας στα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ παράγοντας σημαντικό έργο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κρήτης αλλά και της χώρας. Είχε ενεργή συμμετοχή στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες υπηρετώντας αρχές και αξίες που τον καταξίωσαν με την προσφορά του στην κοινωνία. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Κώστας Μαμουλάκης(δήμαρχος Μαλεβιζίου):Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, στο άκουσμα του θανάτου του πρώην περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Καμπέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε όλοι τον θάνατο ενός ακούραστου εργάτη της αυτοδιοίκησης, εξαίρετου συναδέλφου μηχανικού και παλιού συνεργάτη, του Σταύρου Καμπέλη. Ο αείμνηστος Σταύρος, υπηρέτησε με πάθος την Κρήτη - και όχι μόνο - συμβάλλοντας καθοριστικά σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα του τόπου μας. Αποτέλεσε παράδειγμα ήθους, ευγένειας και προσφοράς κι ο χαμός του αποτελεί πλήγμα για όλους όσους είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του. Τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δ.Σ. ΤΕΕ/ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης: «Με την είδηση της απώλειας του Σταύρου Καμπέλη, ηλεκτρολόγου - μηχανολόγου μηχανικού, εκλεκτού συναδέλφου, μέλους (1978 - 1982) και στη συνέχεια προέδρου (1982-1/2/1988) της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

• Να εκδώσει σχετικό ψήφισμα.

• Να συμμετέχει με τα μέλη της στην κηδεία του.

• Να αποστείλει συλλυπητήριο στην οικογένειά του.

• Να καταθέσει αντί στεφάνου, στη μνήμη του 50 ευρώ στο Ίδρυμα "Ηλιαχτίδα",

εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του εξαιρετικού και αγαπητού συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Ο Σταύρος Καμπέλης ήταν πάντοτε ενεργός Πολίτης με πολιτική άποψη και θέση, ενώ τον χαρακτήριζαν η εργατικότητα και η προσφορά, σε κάθε τομέα, όπως παραδέχονται όλοι όσοι τον γνώριζαν. Το όνομα του συνδέθηκε με τα μεγαλύτερα έργα της Κρήτης και ήταν πάντα στο πλευρό των Κρητικών από όποια θέση και αν βρέθηκε:

• Εκλέχθηκε και υπήρξε μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ την 3ετία 1978-1982, και στη συνέχεια πρόεδρος από το 1982 - τις αρχές του 1988. Ταυτόχρονα υπήρξε και μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Ηρακλείου.

• Ορίσθηκε περιφερειάρχης Κρήτης το Νοέμβριο του 1993 και υπηρέτησε το νησί μας από τη θέση αυτή μέχρι τον Ιούνιο του 1997.

• Έγινε στη συνέχεια περιφερειάρχης Θράκης, και μετά γενικός γραμματέας Εσωτερικών, επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου.

Ολόκληρη η "οικογένεια" των Μηχανικών, είμαστε ευγνώμονες γιατί το έργο και η στάση ζωής του Σταύρου Καμπέλη αποτελεί ένα πρότυπο που μπορεί να μας διδάσκει και να καθοδηγεί τους αγώνες μας, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αγώνες αυτοί είναι πλέον αγώνες επιβίωσης για να αποτραπεί ο αφανισμός του κλάδου μας. Ο ίδιος θα αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για τη στάση ζωής  των αυριανών επιστημόνων και των ενεργών πολιτών του κλάδου μας».

Ψήφισμα Δ.Σ. Χερσονήσου: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του πρώην περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Καμπέλη. Ο Σταύρος Καμπέλης υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα.

Οι δημοκρατικές και κοινωνικές του ευαισθησίες, η αγωνιστικότητα, η επιστημονική του κατάρτιση και η προσφορά του στον τόπο μας, αποτελούν για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας φωτεινό παράδειγμα».

Σχόλια