Ειδήσεις

Ο Κρητικός που... αυτοπροτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ένας Κρητικός, κάτοικος του Καλού Χωριού του Δήμου Χερσονήσου, έκανε την... επανάσταση και αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Η σχετική επιστολή έφθασε στους βουλευτές με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και στο προεδρείο της Βουλής!.

Το όνομα του Κρητικού είναι Γιώργος Κορνελάκης και είναι ξενοδοχοϋπάλληλος και στην επιστολή του αναφέρει ότι πήρε αυτήν την απόφαση προβληματιζόμενος με την κατάσταση στην χώρα μας.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Αγαπητή Κυρία Κωνσταντοπούλου, ονομάζομαι Κορνελάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, ΑΔΤ: ΑΒ 955106 και είμαι ένας απλός πολίτης χωρίς αξιώματα και τίτλους με όλα τα θετικά και αρνητικά, καλά και κακά, στοιχεία που έχει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Κατάγομαι από το Καλό Χωριό Πεδιάδας του Δήμου Χερσονήσου και είμαι

ξενοδοχοϋπάλληλος και αγρότης. Αρκετά προβληματισμένος για το τι μέλλει γενέσθαι στην πατρίδα μας.

Γι αυτό, όπως κι εσείς είπατε, επειδή τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας είναι ενεργά και εκφράζονται ολοένα και πιο καθαρά, με κρυστάλλινη αναφορά στους ιστορικούς αγώνες του λαού μας, της εθνικής αντίστασης, της Αριστεράς, του φοιτητικού κινήματος, της αντιδικτατορικής πάλης,

των κοινωνικών κινημάτων.

Επειδή ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι δεν θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους σκυφτοί ούτε να αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους μία νέα οικονομική σκλαβιά να τα πλακώνει. Οι άνθρωποι χαμογελούν ξανά τις τελευταίες μέρες. Ανακτούν το πείσμα, την αυτοπεποίθησή τους, την αξιοπρέπειά τους.

Επειδή διεκδικούν να είναι μέρος της ιστορίας και όχι θεατές της και συγκεντρώνονται στις πλατείες, διαδηλώνοντας για πανανθρώπινες αρχές και αξίες, όπως έκαναν προχθές βράδυ χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη, ολόκληρη η υφήλιος κοιτά την Ελλάδα με ελπίδα, γιατί γνωρίζουν ότι η αναγνώριση των δικαίων και η ανακούφιση του ελληνικού λαού θα είναι μία νίκη των ανθρώπων απέναντι στις οικονομικές απολυταρχίες και στις νέες τυραννίες των τραπεζών, των αγορών, των νέων ολιγαρχιών που αποσκοπούν να αντικαταστήσουν τη\ δημοκρατία.

Αλλά και Επειδή οι μέχρι σήμερα Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας ΔΕΝ σεβάστηκαν την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού και ΔΕΝ τήρησαν τον Όρκο που έδωσαν.

Επειδή οι μέχρι σήμερα Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας ΔΕΝ σταμάτησαν, ως όφειλαν, την διεθνή διαπόμπευση της Πατρίδος αλλά εκχώρησαν μέρος της Εθνική μας Κυριαρχία και σκλάβωσαν την χώρα στα διεθνή συμφέροντα με την υπογραφή τους.

Επειδή πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη είναι ελληνική και εντός της Ελληνικής Επικράτειας και όχι όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της σημερινής Προεδρίας της Δημοκρατίας... στα ταξίδια του Προέδρου στο εξωτερικό... "ότι ο Πρόεδρος μετέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου!".

Επειδή ο Ελληνικός λαός θέλει πλέον και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ένας πολίτης προερχόμενος από τον Λαό κι όχι ένα άτομο «κομματικού παζαρέματος» εντός της Βουλής.

Επειδή το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι μονοπώλιο της «νομικής σχολής» δηλαδή των δικηγόρων και των δικαστικών ούτε όμως και μονοπώλιο των βουλευτών.

Επειδή ο αγρότης, ο έμπορος, ο εργάτης, ο άνεργος, ο Έλληνας που χρωστά και δεν μπορεί να ανασάνει πρέπει να ξαναβρεί την αυτοεκτίμηση και την αξιοπρέπεια του. Και τέλος επειδή μου δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα της Πατρίδας μου,

Α υ τ ο π ρ ο τ ε ί ν ο μ α ι

και θέτω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

και αν υπάρχει έστω ένας βουλευτής εντός της Βουλής των Ελλήνων που σέβεται πάνω απ' όλα τον εαυτό του και αν υπάρχει έστω ένα κόμμα από τα 7 του κοινοβουλίου που σέβεται την ψήφο που του έδωσαν οι Έλληνες ψηφοφόροι, ευελπιστώ ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά μου!

Mε την υποψηφιότητα μου θέλω να αποδείξω ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν πέσει θύματα των τραπεζών και των επαγγελματιών πολιτικών όλα αυτά τα χρόνια.

«Το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι» λέει ο σοφός Λαός, και κεφαλή του ελληνικού κράτους, έστω και χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το δικό μου λοιπόν κεφάλι αν και φτωχό και χρεωμένο ΔΕΝ βρωμάει!

«Υπάρχουν δύο Ελλάδες: Αυτή που εξαναγκάζει και τους ίδιους τους υπηκόους της να καταπονεί και σε έναν διεθνή χορό μεταμφιεσμένων να μετέχει με το φόρεμα της Ευρωπαίας (διάβαζε: Αμερικάνας).

Και υπάρχει η άλλη, που εξακολουθεί να υπακούει στον Ηράκλειτο και στον Μακρυγιάννη. Η πρώτη μπορεί να καταλυθεί μια μέρα. Η δεύτερη, ακόμη και αν μείνει χωρίς υπόσταση, ποτέ. Τουλάχιστον εγώ, γι' αυτήν υπάρχω»

(έγραψε ο Ο. Ελύτης το 1982).

Με τιμή

Γεωργιος Κ. Κορνελάκης».

Σχόλια