default-image

Μ.Βαμιεδάκης: Η Κρήτη θα επιβιώσει και φέτος

Κρήτη
Μ.Βαμιεδάκης: Η Κρήτη θα επιβιώσει και φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λάτρεις της Κρήτης αποδεικνύονται οι Σκανδιναβοί», σύμφωνα με τον επιχειρηματία και εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού στην περιφέρεια κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη. Ο κ. Βαμιεδάκης εκτιμά μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο 9,84 ότι ενδεικτικά, η Κρήτη η οποία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα από άλλες περιοχές της χώρας, θα είναι σε καλύτερη μοίρα τουριστικά και φέτος.

«Κι αν οι Σκανδιναβοί μεταφράζονται σε καλοί πελάτες για την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη, η οικονομική και πολιτική ρευστότητα στη χώρα, φαίνεται πως επηρεάζει τον προγραμματισμό τους για τις διακοπές τους», είπε ο κ. Βαμιεδάκης.

«Μάλιστα η ροή των προκρατήσεων από τη Γερμανία και την Αγγλία προς την χώρα μας από τις 25 Ιανουαρίου και μετά παρουσιάζει καθημερινή μείωση της τάξης του 30 με 40%», όπως ο ίδιος ανέφερε.

«Με δεδομένο ωστόσο πως οι προκρατήσεις το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο κινήθηκαν σε υψηλά νούμερα φαίνεται να λειτουργεί ως μαξιλαράκι σώζοντας την κατάσταση και εφόσον η πολιτική και οικονομική κατάσταση παραμείνει ως έχει», είπε.

Αναφορικά με τα αιτήματα και τα παράπονα των επισκεπτών, οι υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο και το αεροδρόμιο κυριαρχούν με την περιφέρεια ακόμα και τώρα να πιέζει στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.

«Τα παραπάνω προκύπτουν και από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην έκθεση  Grekland Panorama που έγινε στην Στοκχόλμη και μετείχε η περιφέρεια», είπε.

Επόμενοι ευρωπαϊκοί σταθμοί για την προβολή της Περιφέρειας Κρήτης είναι οι διεθνείς εκθέσεις: Βελιγραδίου 19-22 Φεβρουαρίου, Χέρνινγκ Δανίας 20-22 Φεβρουαρίου, Βερολίνου 4-8 Μαρτίου, Μόσχας 18-21 Μαρτίου 2015. Στο Βελιγράδι και στο Χέρνινγκ η Περιφέρεια συμμετέχει εντός του περίπτερου του ΕΟΤ, ενώ στο Βερολίνο και τη Μόσχα με δικό της περίπτερο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News