Ειδήσεις

Ποιον θέλουν για πρόεδρο οι Ηρακλειώτες

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του ονόματος του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, εύλογα και οι πολίτες προβληματίζονται σε ένα βαθμό για το καινούργιο πρόσωπο που θα διαδεχθεί και θα αναλάβει αυτό το τόσο σημαντικής σημασίας αξίωμα...

Τις τελευταίες ημέρες έχει ακουστεί έντονα το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενός προσώπου που, σύμφωνα με όσους Ηρακλειώτες ρωτήσαμε, στην πλειονότητά τους τον θεωρούν ως έναν συμπαθή άνθρωπο και ικανό πολιτικό.

Ωστόσο, πιστεύουν ότι η νέα αριστερή κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέξει για τη θέση αυτή ένα εξίσου αριστερό πρόσωπο, όχι κατ' ανάγκην με την πολιτική έννοια, αλλά αντιμνημονιακό πολιτικό. Έτσι τουλάχιστον μας απάντησαν στο ερώτημα ποιον θα ήθελαν για πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Ηρακλειώτες που ρωτήσαμε.

«Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα βγάλουμε. Και δεν προκύπτει θέμα να ξανακάνουμε εκλογές. Η Ελλάδα εξάλλου δε σηκώνει επιπλέον τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο Αβραμόπουλος που συζητάνε, μαζί με πολλούς άλλους, νομίζω ότι πιάνει μια ευρεία κλίμακα ατόμων, και θα υπάρξει κοινή συναίνεση», είπε ο Νίκος Ξενάκης.

«Θέλω πρόεδρο της Δημοκρατίας αντιμνημονιακό ξεκάθαρα και όχι έναν ο οποίος έχει ψηφίσει μνημόνιο. Θεωρώ πως έτσι με κοροϊδεύουν», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Ορφανουδάκης.

«Δεν επιθυμούμε πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που έχει δεχτεί τα μνημόνια. Δε θα το επιτρέπαμε από το ΣΥΡΙΖΑ, αν γινόταν κάτι τέτοιο. Θέλουμε ξεκάθαρα το παρελθόν να σβήσει», τόνισε ο κ. Δημήτρης Πονιδάκης. «Ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ και θέλουμε όσους μας εκπροσωπούν να είναι συριζαίοι, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο γραμματέα», ανέφερε ο κ. Κώστας Νικολουδάκης.

«Αισιοδοξούμε ότι θα εκλεγεί ο καλύτερος. Το πρόσωπο εκείνο που θα κάνει δουλειά και θα εκπροσωπήσει επάξια από αυτή τη θέση, χωρίς κομματικούς περιορισμούς και χρώματα, τη χώρα», δήλωσε ο κ. Φραγκίσκος Παρασύρης.

«Θέλουμε πρόεδρο που να ενώσει όλους τους Έλληνες. Μακάρι να μας έλεγε "ναι" ο Αλβανίας Αναστάσιος, αλλά δε θα πει», είπε με τη σειρά του ο κ. Νίκος Ντεβές.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Σχόλια