Ειδήσεις

Σάλος στους ΟΤΑ στο ενδεχόμενο κατάργησης χρηματοδότησης

Σάλος έχει ξεσπάσει στο χώρο της αυτοδιοίκησης μετά το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη, μέσω του οποίου επικροτεί πρόταση του Στέφανου Μάνου για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους.
Χαρακτηριστικά κακόγουστου αστείου αποδίδουν στην επίμαχη πρόταση εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Αδιανόητο να ασπάζεται ο υπουργός οικονομικών τις θέσεις του νεοφιλελεύθερου Στέφανου Μάνου. Περιμένω από τον πρωθυπουργό να το διευκρινίσει, το πρώτο σχόλιο του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη στο Ράδιο 9,84.


Μένω στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχολίασε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Η ενίσχυση των δήμων αλλά και οι εξελίξεις θα συζητηθούν και στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ 7-9 Μαΐου στην Αθήνα.

Ταφόπλακα για τους ΟΤΑ το τέλος της χρηματοδότησης λέει ο Γ.Στρατήγης
Περιμένω πως σύντομα από την κυβέρνηση και μέσω της ΚΕΔΚΕ θα αποσαφηνιστεί αν πράγματι είναι προς συζήτηση το θέμα του τερματισμού της κρατικής χρηματοδότησης των ΟΤΑ , σχολίασε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Δήμο Ηρακλείου Γιώργος Στρατήγης .

Σύμφωνα με τον Στέφανο Μάνο εάν καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και όπως αναφέρει «μια τέτοια μεταρρύθμιση θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας».

Θετικός στην πρόταση Μάνου εμφανίσθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος μέσω twitter απάντησε τα εξής: «Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω».
Στο tweet του υπουργού Οικονομικών ο Στέφανος Μάνος απάντησε ως εξής: «Πολύ χαίρομαι για την απάντηση σας. Καλή επιτυχία!»

Σχόλια