Ειδήσεις

Ευελπιστούμε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Τη θέση ότι θα τηρηθούν οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και ότι οι όποιες προσλήψεις δεν θα είναι σε βάρος των νεοπροσλαμβανόμενων, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Στρατήγης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο. Μεταξύ αυτών: αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού. 

Όπως αναφέρει μάλιστα το "Έθνος της Δευτέρας", στην ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού θα συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους ειδικοί από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ.

Σχετικά με την κινητικότητα, το πρώτο κύμα αφορά την επανατοποθέτηση των 3.900 που είναι σε διαθεσιμότητα, το δεύτερο τη σταδιακή τοποθέτηση των 6.000 αδιόριστων του ΑΣΕΠ και το τρίτο (στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016), όπου θα καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μετακίνηση προσωπικού από όλο το Δημόσιο.

Σχόλια