Ειδήσεις

"Διαφωνία... αλλά στο τέλος θα βρεθεί λύση"

Eίμαι πεπεισμένος ότι την Παρασκευή θα επέλθει συμφωνία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, στην αρχή της Συνέντευξης του μετά το "ναυάγιο" στο Eurogroup.

Να σημειωθεί ότι κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως πριν το Eurogroup είχε συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος του παρουσίασε ένα ανακοινωθέν, που όπως είπε ο έλληνας υπουργός θα ήθελε πολύ να υπογράψει, ο Ντάισελμπλουμ όμως το αντικατέστησε με άλλο...

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε βασική διαφωνία,μας ζητάνε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα που σύμφωνα με όλους δεν έχει πετύχει. Έχει δημιουργήσει αποπληθωρισμό και δεν μπορεί να οδηγήσει σε μεταρρυθμίσεις. Το απορρίψαμε γιατί δεν είναι πρόγραμμα που μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς».«Σήμερα πριν Eurogroup ο Μοσκοβισί μου πρότεινε σχέδιο απόφασης που θα ήμουν ευτυχής να υπογράψω, μιλούσε για εξάμηνη παράταση και συνέχιση διαπραγματεύσεων. Στη βάση αυτή είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μια σειρά όρων. Να τηρήσουμε υποχρεώσεις και να μη κάνουμε καμιά μονομερή ενέργεια».«Το μόνο που ζητήσαμε είναι να μη εφαρμόσουμε όρους όπως αύξηση ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές. Δυστυχώς όμως αυτό το κείμενο αποσύρθηκε και παρουσιάστηκε ένα άλλα που μας πήγαινε πολύ πίσω και μας έδωσαν σαν αντάλλαγμα τις λέξεις "ορισμένη ευελιξία"».«Κάτω από αυτά ήταν αδύνατο να υπογράψουμε. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια τίμια συμφωνία τις επόμενες ημέρες αλλά όχι προς ένα αδιέξοδο για την Ελλάδα».«Ζητούμε να υπάρξει μία φράση να ψάξουμε να βρούμε το κοινό έδαφος. Έχουμε αποδεχθεί τις υποχρεώσεις μας. Υπάρχει μία αρχή ότι η δημοκρατία αλλάζει τις αρχές μας. Είναι μία θαυμάσια δημοκρατία η Ευρώπη. Δεν μπορούμε να πούμε πραγματικά ότι αυτό είναι και τίποτε άλλο δεν υπάρχει».«Μας παρουσίασαν νέα πρόταση με νεφελώδη υπόσχεση για ευελιξία. Ο μόνος όρος ήταν να μην ζητηθεί από την Ελλάδα η επιβολή μέτρων».«Ποτέ δεν έπαιξα μονόπολη με ψεύτικα χρήματα. Θέλουμε μία σωστή συμφωνία και ας βρούμε ένα κοινό σημείο αναφοράς. Υπάρχει ένα plan A , δεν υπάρχει plan B. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία χρέους».

Σχόλια