Ειδήσεις

"Κλίμα απόλυτης συναίσθησης για την εκλογή ΠτΔ"

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος τόνισε ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει κλίμα απόλυτης συναίσθησης της ευθύνης από όλα τα στελέχη και της κυβέρνησης και της ΚΟ».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε ότι «η καλύτερη επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι εκείνη που εκφράζει το αίσθημα του ελληνικού λαού και τη στροφή του - με την ψήφο του - προς την Αριστερή κυβέρνηση».

«Θα ήθελα να είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά να ενώνει τον ελληνικό λαό με τη σοβαρότητά του, την σεμνότητά του και μια συνεπή στάση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, στον ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την Αριστερά, προτιμά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκος Καλύβης, όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

«Καταρχάς, από κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει ακουστεί όνομα Προέδρου. Από κει και πέρα, όσον αφορά το θέμα των προσώπων, εγώ έχω καταθέσει τη γνώμη μου, ότι η ανάγκη είναι να βρούμε πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς» σημείωσε.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, και επίσης μέλος της ΠΓ, Στάθης Λεωτσάκος, μιλώντας στον "Αθήνα 984" είπε, μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο όχι με τα παλαιά χαρακτηριστικά της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς, αλλά κάποιος που να έχει μια αντιστοιχία με αυτό που συνέβη στις 25 Ιανουαρίου, χωρίς αυτό να το περιορίζω στα σχήματα Κεντροδεξιά- Κεντροαριστερά. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που να υπερβαίνει αυτά τα σχήματα, να συμβολίζει την εθνική ενότητα, πρόσωπο διεθνούς κύρους και να έρχεται σε αντιστοιχία με τον ελληνικό λαό...».

Σχόλια