Ειδήσεις

Τουριστική προβολή της Ιεράπετρας

Η ανάπτυξη πρακτικών τουριστικής προβολής περιοχών του δήμου Ιεράπετρας ήταν το βασικό θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Δικτύου στο δήμο της Ιεράπετρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης, κ. Γιώργος Βαρδάκης, μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Βασικό θέμα ήταν η συζήτηση για την ανάγκη προβολής εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο δήμο Ιεράπετρας. Όπως αναφέρθηκε για την οργανωμένη τουριστική προβολή της περιοχής στο εξωτερικό είναι σκόπιμο να γίνει  καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που υπάρχουν και να ετοιμαστεί ένα τουριστικό προϊόν μέσα από το οποίο θα παρουσιάζονται οι ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας και οι  εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, κ. Καλαντζάκης  «η Ιεράπετρα συγκεντρώνει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού, τα οποία της επιτρέπουν να αναπτύξει εναλλακτικές μορφές και να αναζητήσει νέες αγορές. Αυτό που απαιτείται είναι σχεδιασμός, οργανωμένα βήματα και συνεργασία με όλες τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να γίνει μια οργανωμένη και σοβαρή προσπάθεια τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νοτιοανατολικής Κρήτης. Στην κατεύθυνση αυτή η Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Ιεράπετρας έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός προγράμματος για την τουριστική προβολή της περιοχής μας.

 Στο πλαίσιο αυτό γίνονται επαφές με δίκτυα, όπως στην προκειμένη περίπτωση το Ελληνογερμανικό για  ενημέρωση  και συζήτηση για την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης. Είναι πιθανόν οι συναντήσεις αυτές να συμβάλουν  θετικά στην όλη προσπάθεια για την τουριστική προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου  Ιεράπετρας στο σύνολό του».

Στο μεταξύ παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής  Κρήτης έκοψε της Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα  του,  και αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του, για μια επιτυχημένη και χωρίς απρόοπτα νέα τουριστική σαιζόν, η οποία ως φαίνεται ξεκινά νωρίτερα με καλλίτερους οιωνούς και  περισσότερες κρατήσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

Σχόλια