default-image

Ξεκινά η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Κρήτη
Ξεκινά η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Τους αγροτικούς φορείς της περιοχής προσκαλεί σε σύσκεψη η Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας με αντικείμενο τη δαιδαλώδη  νέα διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

Η διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (επιδότησης) καθώς και οι δηλώσεις καλλιέργειας και γενικά οι διαδικασίες ΟΣΔΕ 2015, αρχίζουν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

"Από το 2015 έτος έναρξης της νέας προγραμματικής περιόδου της νέας ΚΑΠ αλλάζουν όλα τα δεδομένα που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Τα Δικαιώματα ξαναμοιράζονται με βάση την νέα διαίρεση της χώρας με αγορανομικά κριτήρια. Συνεπώς, θα έχουμε νέα δικαιώματα, νέες καλλιέργειες και νέους δικαιούχους με το νέο τρόπο κατανομής.

Η συμπλήρωση της Αίτησης Ενιαίας (Βασικής) Ενίσχυσης του 2015 θα είναι καθοριστική για το αν κάποιος αποκτήσει δικαιώματα και πόσα μέχρι και το 2020 τουλάχιστον.

Υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να γνωρίζουμε προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διανομής των νέων δικαιωμάτων έγκαιρα και με τρόπο έγκυρο και να μην χαθούν χρήματα για τους αγρότες, παραγωγούς, δικαιούχους και για την περιοχή μας.

Υπάρχουν, επίσης, νέα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τις δηλώσεις καλλιέργειας 2015", δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης  κ. Νίκος Δασκαλάκης.

Η ΕΑΣΙ ως φορέας Β' βαθμού και μέλος του Κεντρικού Φορέα Συντονισμού του έργου,  καλεί όλους τους αγροτικούς φορείς  στη σύσκεψη  που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης Ιεράπετρας, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

"Θεωρούμε σημαντική την παρουσία όλων των εκπροσώπων των αγροτών προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα τα μέλη τους και μέσα από αυτή τη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επ' ωφελεία των παραγωγών και της περιοχής μας", προσθέτει ο κ Νίκος Δασκαλάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News