Ειδήσεις

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή τουριστική έκθεση "ΙΜΤΜ" που πραγματοποιήθηκε στο Τελ-Αβίβ του Ισραήλ από 10 έως 11 Φεβρουαρίου 2015. Τα μηνύματα από τη συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ θετικά, καθώς οι Ισραηλινοί προτιμούν την  Κρήτη ως τουριστικό προορισμό γιατί είναι κοντά στη χώρα τους, είναι ασφαλής και βεβαίως επειδή εκτιμούν τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού, την κρητική φιλοξενία και το ξεχωριστό Κρητικό τοπίο.  

Η Κρήτη είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς  των Ισραηλινών με υψηλό αριθμό επαναλαμβανόμενων τουριστών. Σημειώνεται ότι οι τάσεις της τουριστικής κίνησης είναι ήδη αυξητικές σε σχέση με πέρυσι ενώ οι εκτιμήσεις είναι πως θα αυξάνονται συνεχώς.

Η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν μεγάλη και παρατηρήθηκε έντονο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για πληροφορίες σχετικά με τον τουρισμό πολυτελείας, για μεγάλης διάρκειας διακοπές, καθώς και για τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Επίσης υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για συνεργασίες.

Σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ του Ισραήλ θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με ενδιαφερόμενους προκειμένου να λαμβάνουν ιδιαίτερη πληροφόρηση για την Ελλάδα και ενημερωτικό υλικό.

Σχόλια