Ειδήσεις

Ευεργετικά για το ανοσοποιητικό τα 30΄ ύπνου

Ένα μισάωρο ύπνου αποκαθιστά κάθε πρόβλημα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism και η οποία έγινε στο Πανεπιστήμιο Universite Paris Descartes-Sorbonne Paris Cite.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 11 άνδρες απόλυτα υγιείς από 25 έως 32 ετών τους οποίους οι ερευνητές εξέτασαν αρχικά για να διαπιστώσουν αν η έλλειψη ύπνου επηρέαζε τις ορμόνες τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η έλλειψη ύπνου καθιστά το οργανισμό μας έρμαιο εμφάνισης ασθενειών όπως διαβήτης, παχυσαρκία, κατάθλιψη και υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ, μας κάνει επιρρεπείς σε ατυχήματα.

Η μελέτη έδειξε ότι ακόμα και 30' ύπνου είναι αρκετά ώστε να επαναφέρουν τα επίπεδα των ορμονών σε φυσιολογικές τιμές καθώς και τις πρωτεΐνες μας και έτσι να κατευνάσουν τον οργανισμό μας από το στρες που νιώθει.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η μελέτη αυτή θα βοηθήσει άτομα που εργάζονται σε δουλειές με βάρδιες αλλά και όσους έχουν αϋπνίες ή δυσκολεύονται με τον ύπνο.

Σχόλια