default-image

Στα βήματα του πατέρα του…

Κρήτη
Στα βήματα του πατέρα του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αστυνομικών στο Ηράκλειο. Το "παρών" έδωσαν, όπως κάθε φορά, οι οικογένειες των Κρητών αστυνομικών που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και δυστυχώς δεν είναι λίγοι στη λίστα με τις 127 ανθρώπινες απώλειες που έχουν πληγώσει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1984 μέχρι σήμερα. Τα δάκρυα δε στερεύουν για τις οικογένειες όσων έφυγαν πρόωρα, ταγμένοι να υπηρετούν τη χώρα και τον πολίτη μέχρις εσχάτων, αφήνοντας πίσω μητέρες, συζύγους και παιδιά που μεγαλώνουν στη σκιά του παραδείγματός τους.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του εκλιπόντος αστυφύλακα Νίκου Κοκολάκη, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά κρατουμένων στη διάρκεια της μεγάλης εξέγερσης στη φυλακή της Νεάπολης Λασιθίου το 1984, μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του. Στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη το περασμένο Σάββατο στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου, μπροστά από το μνημείο των πεσόντων, βρέθηκε σύσσωμη η οικογένειά του, με τη συγκίνηση να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Δίπλα στη σύζυγο του εκλιπόντος, που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, στάθηκε και ο γιος του, αυτήν τη φορά όμως με την ιδιότητα του αστυνομικού.

Όπως εξήγησε ο θείος του παλικαριού, παρά τις πανεπιστημιακές σπουδές του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σταδιοδρομία του και να φοιτήσει στη σχολή της ΕΛ.ΑΣ., ακολουθώντας το παράδειγμα της προσφοράς του πατέρα του. «Κάθε μέρα φοβόμαστε, όχι μόνο για το δικό μας παιδί που πρέπει να αντιμετωπίσει κακοποιούς, για όλους που υπηρετούν. Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους βλέπουν με κακό μάτι. Τους πολίτες υπηρετούν και για την ασφάλειά τους φροντίζουν αυτά τα παιδιά. Θα πρέπει να το καταλάβουν».

Ένα λουλούδι στη μνήμη τους

Με βαθιά συγκίνηση κατέθεσαν λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο τόσο οι συγγενείς του Γιώργου Βασιλάκη, που χάθηκε το 2010 στη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όσο και του Κώστα Φτυλάκη που σκοτώθηκε σε τροχαίο εν ώρα υπηρεσίας. Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και αστυνομικών, με την ευχή να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News