default-image

Μαχλάς: Κάποιοι δεν θέλουν τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα

Αθλητισμός
Μαχλάς: Κάποιοι δεν θέλουν τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμο δέχεται ο ΟΦΗ για να αναγκαστεί να διαλυθεί και να μην συνεχίσει στη Σούπερ Λίγκα όπως δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς, τονίζοντας  πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη σωτηρία της ομάδας του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Μαχλάς φιλοξενήθηκε στην ΝΕΡΙΤ, και μίλησε για όλους και για όλα. Ο παράγοντας του ΟΦΗ στάθηκε στον άδικο, όπως τον χαρακτήρισε, πόλεμο που γίνεται στην ομάδα του, τονίζοντας πως υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν τη θέλει στη Σούπερ Λίγκα. Ο Νίκος Μαχλάς τόνισε πως ο Παναθηναϊκός κι ο Γιάννης Αλαφούζος δυναμίτισαν το κλίμα ενώ καταδίκασε τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στο «Γεντί Κουλέ».

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, είμαστε χαρούμενοι γιατί βλέπουμε νέα παιδιά με πάθος και όρεξη. Κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους μήνες. Σημαντικό είναι πως δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από αυτό το ματς, γιατί πιστεύω πως μας άξιζε κάτι περισσότερο», είπε αρχικά ο Νίκος Μαχλάς.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Θεωρώ ότι αδικούμε λίγο τους φιλάθλους, είμαι σύμφωνος πως δεν θέλω να βλέπω τέτοια πράγματα. Οι φίλοι του ΟΦΗ έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια πως έχουν ήθος και στέκονται δίπλα στην ομάδα. Σε κάθε γήπεδο υπάρχουν ανεγκέφαλοι, τα έχουμε δει και αλλού αυτά δυστυχώς. Σημαντικό ρόλο παίζουν κι οι διοικήσεις των ομάδων, ο τρόπος που χειρίζονται την εξουσία που κατέχουν οι πρόεδροι και οι επενδυτές. Δημιουργείται μια κατάσταση που θα πρέπει να την προσέχουμε περισσότερο. Ο κόσμος βλέπει, ακούει και βγάζει κάποια συμπεράσματα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει όταν πηγαίνει στο γήπεδο».

Για τα επεισόδια, σχολίασε αρχικά: «Δεν έγινε το παραμικρό, τίποτα δεν φαινότανε πως θα χαλάγανε την εικόνα στο τέλος κάποια καπνογόνα και φωτοβολίδες. Το ματς ήταν ήρεμο, μιλούσαμε στα αποδυτήρια με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αυτή τη στιγμή εκπροσωπώ έναν μεγάλο σύλλογο, που έχει δώσει πολλά στην Ελλάδα, ποδοσφαιριστές αρκετά πράγματα. Έχω πει και δεν θέλω να τα ξαναλέω, ήταν λάθος οι κινήσεις του Παναθηναϊκού και του προέδρου του, που έκανε κινήσεις εναντίον μας και προκάλεσε αυτά τα πράγματα, δεν μπορούμε να τα δεχθούμε όλα. Δεν μπορούμε να βλέπουμε σε ένα δικαστήριο η Σούπερ Λίγκα να εκπροσωπείται από τον ίδιο δικηγόρο που εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά γίνονται σε μια πόλη που οι άνθρωποι τα βλέπουν όλα αυτά, βλέπουν τον πόλεμο που γίνεται εναντίον μας και ξεσπούν».

Ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Τα καταδικάζω, αλλά αλίμονο αν εγώ ο ίδιος συναινώ σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ντροπή να γίνονται τέτοια πράγματα. Είναι όμως η κοινωνία που παράγουν κάποιοι άνθρωποι. Αυτά τα παιδιά δεν τρελάθηκαν, γιατί δεν γίνονται και σε άλλα παιχνίδια και έγινε μόνο σε αυτό το παιχνίδι; ποιος το πυροδότησε όλα αυτά. Αυτά τα πράγματα, εγώ δεν θέλω να τα βλέπω στο γήπεδο. Αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, εγώ καλύτερα να αποχωρήσω. Ελπίζω και στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, να μην γίνει τίποτα τέτοιο. Ξαναλέω, όμως, πως όλα αυτά τα πυροδοτούν κάποιοι πρόεδροι».

Για όσα συμβαίνουν στον ΟΦΗ, επεσήμανε: «Γεγονός είναι πως δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα, τα έχω αναφέρει πολλές φορές. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν αυτοί που ηγούνται. Δεν γίνεται πάντα κάποιος να επικρατεί, να διοικεί και να μην κοιτάει το συμφέρον του πρωταθλήματος και να μην είναι προς το συμφέρον όλων των ομάδων. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα κόσμημα για το πρωτάθλημα, το γήπεδό μας είναι πάντα γεμάτο. Οι φίλαθλοί μας είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν, αν εξαιρέσουμε κάποια μεμονωμένα περιστατικά. Θα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα βελτιώσουμε την εικόνα προς τον κόσμο και προς τα παιδιά αυτά που πάνε στο γήπεδο για να φωνάξουν για την ομάδα τους».

Για το αν υπάρχει απογοήτευση, απάντησε: «Την απογοήτευση την αφήνεις και λίγο πίσω. Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Θα πρέπει να μαθαίνουμε, να διορθώνουμε τα λάθη μας. Αυτό δεν σημαίνει πως εμείς δεν έχουμε ευθύνες. Αλλά αυτό θα ήθελα να είναι ισότιμο για όλες τις ομάδες. Τα κέντρα αποφάσεων δεν λειτουργούν το ίδιο για όλες τις ομάδες. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θα ήθελα μόνο να πω κάτι. Εσείς που έχετε τη διοίκηση της διοργανώτριας αρχής και της ΕΠΟ, των ομάδων που έχουν κόσμο, να τα βάλετε κάτω να φτιάξουμε το πρωτάθλημα. Να βλέπουμε ποδόσφαιρο, όχι να βλέπουμε κόσμο να πετάει πέτρες και καπνογόνα. Έχουμε τη δύναμη, εμείς οι ίδιοι πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο».

Για τα νέα παιδιά του ΟΦΗ: «Νομίζω πως αυτό είναι το πιο ευχάριστο. Τα παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας βγαίνουν, έχουν όρεξη και μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. είναι η χαρά μας και η ελπίδα μας. Έτσι θα συνεχίσουμε να προγραμματίζουμε την ομάδα, να βγαίνουν παίκτες. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν πάει παίκτες μας και στο εξωτερικό, και στις μεγάλες ομάδες και στις εθνικές ομάδες. νομίζω πως η ομάδα μας αξίζει τον σεβασμό όλων. Όπως υπάρχουν κι άλλες ομάδες που χρίζουν του σεβασμού των διοικούντων το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να δούμε πως θα καταφέρουμε να παίζουμε το πρωτάθλημα χωρίς να ξέρουμε τον πρωταθλητή πριν καν αρχίσουμε».

Για τη συμβουλή του Γκέραρντ, να μην χάσει τα λεφτά του, είπε: «Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα του Γκέραρντ και θα είναι πάντα η ομάδα του. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε όλο αυτό το οικοδόμημα. Κατάφερε πολλά για τον σύλλογο. Για εμένα είναι η σημαία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, είναι άνθρωπος που έμεινε χαραγμένος στην καρδιά μου και χωρίς αυτόν δεν θα έκανα αυτή την καριέρα που έκανα. Πάντα βλέπει και καταλαβαίνει. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ και δεν έχω τη δύναμη να σκεφτώ πολλά πράγματα, αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι πως θα καταφέρει η ομάδα να είναι στη Σούπερ Λίγκα. Κάποια λόγια του έχουν μεγάλη σημασία και τον ευχαριστώ. Εμείς που κάνουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί ούτε τους παράγοντες θέλουμε να κάνουμε απλώς προσπαθούμε με τη δική μας θέληση να μπούμε στα προβλήματα για κάτι που αγαπάμε. Εγώ αυτή την ομάδα την αγαπάω, για αυτό είμαι αυτή τη στιγμή στον σύλλογο».

Για το τι θα κάνει σε περίπτωση υποβιβασμού ο ΟΦΗ: «Ποτέ μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ δεν πέφτει. Μια τόσο ιστορική ομάδα σαν τη δική μου, δεν σημαίνει πως θα καθυστερήσουμε δυο και τρία χρόνια ή αν θα καταφέρουμε στο τέλος να μείνουμε. Δεν θέλω να πω πως μετά το 60' η ομάδα κουράζεται, πολλές το κάνουν. Δεν θα αναλύσω εγώ αυτό. Εγώ βλέπω πως οι 17 ποδοσφαιριστές που μας έχουν αφήσει, γιατί φταίνε κάποιοι για αυτό, παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Θέλω να πω κι ένα ευχαριστώ στον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα. Καταφέρνουμε και κοντράρουμε ποιοτικές ομάδες, με 17 παίκτες που παίζουν Τετάρτη - Κυριακή, χάνουμε με δυσκολία, παίζουμε καλά. Αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα, παλεύουμε και δεν ξέρουμε τι θα καταφέρουμε στο μέλλον».

Επίσης, πρόσθεσε ακόμα ότι: «Αυτό το οικοδόμημα δεν θα γκρεμιστεί για κανέναν λόγο. Όπως δεν γκρεμίστηκε καμία ομάδα που έχει ιστορία. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να πω αν θα πέσει η ομάδα, πως θα ανέβει πάλι. Το μυαλό μου είναι στο πως θα πάρουμε τους τέσσερις και τους έξι πόντους που μας στερήσανε, γιατί δεν έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις. Αν πάρουμε αυτούς τους βαθμούς, η ομάδα θα σωθεί. Τα προβλήματα όμως δεν λύνονται. Τις αποφάσεις όμως θα τις πάρουμε εμείς, όχι όπως θέλουν κάποιοι για να μας δουν εκτός πρωταθλήματος όπως τη Νίκη Βόλου. Για αυτό προσπαθώ, για αυτό είμαστε εδώ για να επιστρέψει αυτή η ομάδα και πάλι, πολύ δυνατή».

Για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όλα αυτά που συμβαίνουν με στενοχωρούν. Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον. Πρέπει να δούμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο, όπως στο εξωτερικό, να δούμε γιατί βγαίνουν καλές ομάδες, καλοί ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να δούμε τις ομάδες μας, την παιδεία πάνω από όλα. Δεν έχω κανέναν λόγο εγώ να μαλώσω με τον κ. Αλαφούζο ή αυτός με εμένα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το άθλημα και να μην τα βλέπουμε οπαδικά. Να μην κάνουμε τον φίλαθλο να έρθει στο γήπεδο για να πετάξει πέτρες. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα, το 2004 πήρε το Ευρωπαϊκό η Εθνική κι όλα μείνανε τα ίδια. Το ποδόσφαιρο είναι τα ίδια, οι διαιτησίες είναι ανάλογες. Οι διαιτητές όταν είναι αμερόληπτοι είναι πολύ καλοί, δεν νομίζω πως οι ξένοι είναι καλύτεροι, θα πρέπει να δούμε το ποδόσφαιρο συνολικά. Εγώ σήμερα είδα πέντε γκολ, έναν καλό αγώνα. Αυτό θα πρέπει να κοιτάμε. Είναι κρίμα η ομάδα αυτή, να μην είναι στη Σούπερ Λίγκα. Όπως δεν βρίσκεται ο Ηρακλής, ο Άρης κι είναι κρίμα για την ενέργεια που βγάζουν, να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα. Θα πρέπει όλοι να το δούμε αυτό, κι εσείς οι δημοσιογράφοι. Όπως κάνετε αυτές τις ερωτήσεις σε εμένα, να τις κάνετε και σε άλλους προέδρους».

Για τη δήλωση Αλαφούζου για την κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα, είπε: «Αυτή τη στιγμή αδικούμε κάποιους άλλους. Εγώ δεν θέλω να πάρω το μέρος του κ. Αλαφούζου και να πω πως ο Παναθηναϊκός είναι ο αδικημένος. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε κάποιον, αναφέρομαι σε όλους. Στον πρόεδρο της ΕΠΟ, στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, σε όλους αυτούς να είναι κοντά στο ποδόσφαιρο. είδα και τις κινήσεις που έκανε η Εθνική με τον Γιώργο Καραγκούνη και τις χάρηκα. Δεν συμφέρει Αλαφούζο και Παναθηναϊκό, Μαρινάκη και Ολυμπιακό, Σαββίδη και ΠΑΟΚ ή και την ΑΕΚ που έρχεται, να μην κοιτάζουμε το συνολικό καλό του ποδοσφαίρου».

Για το αν θέλει να βοηθήσει στο να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε: «Θα ήταν μεγάλη μου χαρά, υπάρχουν κι άλλες προσωπικότητες που μπορούμε να βοηθήσουμε. Θα πρέπει σε αυτή τη βάση να στεκόμαστε, κι όχι να πυροδοτούμε το κλίμα».

Για τη διαφορά νοοτροπίας με την Ολλανδία στην οποία αγωνίστηκε: «Το ολλανδικό πρωτάθλημα έχει ξεχωριστή νοοτροπία. Είναι παραγωγή παικτών και ακαδημιών. Βλέπουμε παίκτες που βγαίνουν από τις ακαδημίες και φτάνουν να κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ. Αλλά αυτό συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα, στην Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία. Στις περισσότερες χώρες, με εξαίρεση τη δική μας και κάποιες άλλες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κοντά στο ποδόσφαιρο. εγώ καταλαβαίνω τον προπονητή του Παναθηναϊκού, γιατί έζησε εκεί και έχει δει διαφορετικά πράγματα. Τον βλέπω και πως μιλάει στις συνεντεύξεις. Αν δείτε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου της Ελλάδας που έχουν πάει έξω, είναι εντελώς διαφορετικοί. Κι εμείς για να επιβιώσουμε θα πρέπει να μπούμε στο σύστημα αυτό, να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, που δεν βγαίνει άκρη. Για εμένα η παιδεία μετράει πάρα πολύ».

Για το γιατί οι Ολλανδοί παίρνουν Έλληνες επιθετικούς: «Μια φορά έγινε αυτό με εμένα και μετά ξεκίνησε να παίρνει κι άλλους παίκτες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News