Ειδήσεις

Δ. Μάρδας: "Θα επανεξεταστεί το πλαίσιο ενιαίου μισθολογίου"

Επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και των είκοσι ειδικών μισθολογίων προαναγγέλλει ο Δ. Μάρδας μέσω της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής".

«Οι αλλαγές που θα δρομολογήσουμε θα έχουν στόχο να αρθούν στρεβλώσεις, αδυναμίες ή και αδικίες, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιηθεί, θα γίνει, χωρίς να ανατραπούν περαιτέρω οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί», επισημαίνει.

Σημειώνει ακόμη, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, πως «υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις για την επιστροφή όχι του μαύρου χρήματος, αλλά των φόρων που διέφυγαν λόγω της ύπαρξης του».

«Υπάρχουν ήδη σχέδια που βρίσκονται στην φάση της τελικής επεξεργασίας και εφόσον αυτά που προτείνονται, ως σκέψεις και ιδέες, θεωρηθούν ότι μπορεί να εφαρμοστούν στην πράξη και θα έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τότε θα ανακοινωθούν στον χρόνο που πρέπει» διευκρινίζει.

Εκτιμά τέλος πως από το λαθρεμπόριο καυσίμων μπορούν να εισπραχθούν διαφυγόντες φόροι της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ και από το λαθρεμπόριο τσιγάρων 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Σχόλια