Ειδήσεις

Παγκόσμια ελληνική επιτυχία στον τουρισμό υγείας

Μια σπουδαία διάκριση που έχει να κάνει με τον Τουρισμό Υγείας στον τομέα της καινοτομίας και της διεθνούς επιχειρηματικότητας έφερε στη χώρα μας η εταιρεία "Μεσογειακή Ευκρασία" (eucrasia.com), που, σε συνεργασία με τα Six Senses Spa Greece και τα Elounda S.A. Hotels & Resorts, κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου, στην κατηγορία "Μost progressive detox". Το βραβείο παρέλαβαν στις 3/2/2015 στο Λονδίνο για τη Μεσογειακή Ευκρασία οι ιδρυτές της Γιώργος Λέων και Κλήμης Ασίκογλου και για τα Elounda S.A. Hotels & Resorts ο κ. Ηλίας Κοκοτός.

Η "Μεσογειακή Ευκρασία", με τη διεθνή αυτή αναγνώριση, έρχεται να ενδυναμώσει το σύγχρονο ελληνικό τουριστικό προϊόν, στοχεύοντας στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού οικονομικού επιπέδου που αναζητούν την επιστροφή στις ρίζες πανάρχαιων θεωριών και ευ τρόπων απόλαυσης της ζωής.

Τα βραβευμένα προγράμματα της εταιρείας "Μεσογειακή Ευκρασία" ονομάζονται IMMOΤ (Ιnteligent Μediterannean Μetabolic Οmoiostasis Τherapies /έξυπνες μεσογειακές μεταβολικές ομοιοστατικές θεραπείες) και βασίζονται στην ολιστική ιπποκρατική θεωρία περί ρύθμισης των μεταβολικών οδών με φυσικά μέσα, δηλαδή διατροφή, άσκηση, χαλάρωση και αποκατάσταση.

Τα προγράμματα υλοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένα τουριστικά θέρετρα υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα υποστηρίζονται από ειδικά κέντρα μεταβολισμού, άσκησης και διατροφής της Ελλάδος με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων ερευνητών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων από το χώρο της προληπτικής ιατρικής.

Η καινοτόμος τεχνογνωσία της επιστημονικής μεθοδολογίας τους είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στο χώρο των βιολογικών επιστημών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ( ερευνητική ομάδα καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα) καθώς και της Τοξικολογίας και Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (ερευνητική ομάδα καθηγητή Αριστείδη Τσατσάκη).

Η "Μεσογειακή Ευκρασία" έρχεται για να συνδέσει την "αρχαία γνώση" με την επιστήμη, την παράδοση και την εμπειρία με την τεχνολογία με κύριο στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας του ανθρώπου με την φύση του!

Ο διαγωνισμός του εγκυρότερου διεθνώς φορέα τουρισμού Conde Nast Traveller αποτελεί θεσμό για τον τομέα του Τουρισμού και φέτος για πρώτη φορά ανέδειξε ως κορυφαία μια ελληνική καινοτόμο εταιρεία στον Τουρισμό Υγείας.

Σχόλια