Ειδήσεις

Ψηλά ο πήχης για τον κρητικό τουρισμό από τη Σκανδιναβία

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κρήτη δίνουν οι Σουηδοί και για αυτήν την τουριστική σεζόν. Στη Σουηδία χτυπάει αυτές τις ημέρες η καρδιά της τουριστικής Ελλάδας, στα πλαίσια της μεγάλης έκθεσης "Grekland Panorama" που γίνεται στη Στοκχόλμη, με την Κρήτη μάλιστα να έχει αποκλειστικά δικό της περίπτερο. Σύμφωνα πάντως με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο 9,84 ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, το κλίμα είναι θετικό για την κρητική αγορά, μη κρύβοντας ωστόσο και ανησυχία του για το πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό εντέλει, με δεδομένη την πτώση που παρατηρείται στις κρατήσεις τις τελευταίες εβδομάδες από τη ρωσική αγορά άλλα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Οι Σκανδιναβοί "ψηφίζουν" Κρήτη και για αυτό το καλοκαίρι. Αυτό το μήνυμα στέλνει η παγωμένη Σουηδία μέσα από τη μεγάλη τουριστική έκθεση που διεξάγεται στη Στοκχόλμη με τίτλο "Grekland Panorama", αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας, με χιλιάδες επισκέπτες και την Κρήτη μέσα από το δικό της περίπτερο να αποδεικνύει τη δυναμική της παρουσία στις σκανδιναβικές αγορές.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο 9,84, από τη Στοκχόλμη, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Σκανδιναβίας έχουν ήδη κλείσει πακέτα, αυξάνοντας τις προσδοκίες για το νησί μας, σκορπώντας με τον τρόπο αυτό αέρα αισιοδοξία στους φορείς του τουρισμού.

«Οι Σκανδιναβοί είναι υψηλού επιπέδου επισκέπτες. Εκτιμούν πολύ την Κρήτη και τους ανθρώπους της γιατί βρίσκουν το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας και προσέγγισης περνώντας μας το μήνυμα "μείνετε όπως είστε"», προσθέτει ο κ. Βαμιεδάκης.

Ωστόσο, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης δεν έκρυψε την ανησυχία του, καθώς, παρά το ότι υπάρχει ένας αυξημένος όγκος κρατήσεων, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός το πώς τελικά θα διαμορφωθεί στο σκηνικό, αφού εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα και με δεδομένη τη ραγδαία πτώση από τη ρωσική αγορά τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει αισθητή μείωση των κρατήσεων και από άλλες χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία.

Μάλιστα, όπως εκτιμά ο κ. Βαμιεδάκης, που θεωρείται από τους καλούς γνώστες του τουριστικού γίγνεσθαι στο νησί μας, μπορεί τα μηνύματα από τις εκθέσεις να είναι θετικά, οι ξένοι τουριστικοί παίκτες να ποντάρουν στη χώρα μας και για αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο υπογραμμίζει ότι αν δεν υπάρξει άμεση αναστροφή του κλίματος στη διεθνή πολιτική σκακιέρα για την Ελλάδα δεν αποκλείεται τελικά ο τουρισμός να βγει λαβωμένος.

Βάλια Μπούη

Σχόλια