default-image

Η Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης τιμά τον Αρχιεπίσκοπο

Κρήτη
Η Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης τιμά τον Αρχιεπίσκοπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή εκδήλωση τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών της, θα πραγματοποιήσει η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών αρχιεροσύνης του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης (Φεβρουάριος 1975 - Φεβρουάριος 2015).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Ακαδημίας, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, καθηγητής της Πατριαρχικής Ακαδημίας και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Μακάριος Γρινιεζάκης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της Πατριαρχικής Ακαδημίας, η οποία θα αποδώσει εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος πρόεδρος της Πατριαρχικής Ακαδημίας κ. Ανδρέας εξ ονόματος της Διοικούσας Επιτροπής, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών θα επιδώσει στο Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο την Επετηρίδα της Πατριαρχικής Ακαδημίας, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στο σεπτό πρόσωπό του σε ένδειξη αγάπης, τιμής και σεβασμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News