default-image

Εθελοντική Αιμοδοσία 4oυ Εσπερινού ΕΠΑΛ

Κρήτη
Εθελοντική Αιμοδοσία 4oυ Εσπερινού ΕΠΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 4ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Στην αιμοδοσία έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί και μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου και συγκεντρώθηκαν συνολικά 103 φιάλες.

Η τράπεζα αίματος του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου έχει ως κύριο στόχο τη συγκέντρωση και διάθεση αίματος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου καθώς και στους συγγενείς τους.

Αφετέρου η σύσταση της τράπεζας αίματος ως σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην τράπεζα αίματος του σχολείου έχουν συγκεντρωθεί, μέσα στα 9 χρόνια λειτουργίας της πάνω από 2.000 φιάλες.

Η κοινωνική προσφορά αίματος προς τους μαθητές του Σχολείου θα ισχύει ακόμα και μετά την αποφοίτησή τους, ούτως ώστε να διατηρηθούν οι στενοί δεσμοί τους με το Σχολείο, ενώ παράλληλα και οι μαθητές που έχουν φοιτήσει παλιότερα στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ μπορούν να απευθύνονται στην τράπεζα αίματος, όταν παραστεί ανάγκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News