default-image

Σύσκεψη για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών

Κρήτη
Σύσκεψη για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενιαίο μέτωπο βουλευτών, Περιφέρειας Κρήτης, δήμου Ηρακλείου, παραγωγικών, τάξεων, φορέων (Επιμελητήριο - ΟΕΒΕΝΗ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαλάδων, Φοινικιάς), επιχειρήσεων, προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες τόσο στην Βουλή όσο και στα εμπλεκόμενα υπουργεία για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες σε Φοινικιά, Μαλάδες, Γιόφυρο.

Αυτό συμφωνήθηκε σε σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε στην Περιφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σπύρος Δανέλλης, Μανόλης Συντιχάκης, οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων των υπόλοιπων τεσσάρων βουλευτών της ΠΕ Ηρακλείου, καθώς επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, επιχειρηματικών φορέων, των αρμόδιων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να κληθεί άμεσα η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. (υπουργείο Υποδομών Μεταφορών Δικτύων)η οποία είναι αρμόδια να οριοθετήσει και να κηρύξει τις περιοχές που επλήγησαν ως πλημμυροπαθείς.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «για να αποζημιωθούν οι πληγέντες πρέπει να χαρακτηριστεί η περιοχή ως πλημμυρόπληκτη προκειμένου να ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Το αίτημα έχει υποβληθεί, ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να βεβαιώσει και επίσημα τις καταστροφές. Από την σημερινή σύσκεψη διαπιστώθηκε το ενιαίο μέτωπο των δράσεων μας, και είμαι αισιόδοξος ότι και με τις παρεμβάσεις των βουλευτών μας οι διαδικασίες θα τρέξουν για να έχουμε ταχύτερες αποζημιώσεις. Παράλληλα θα ζητήσουμε να υπάρξουν ειδικά μέτρα για τους πληγέντες που αφορούν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News