Ειδήσεις

Λότζια: Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εκκένωσης του α' ορόφου

Μετά το πρόσφατο κρούσμα διάρρηξης στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου, αντιμέτωπος με ένα ακόμη άσχημο περιστατικό ήρθε το πρωί ο Βασίλης Λαμπρινός.

Με το που μπήκε στο γραφείο του διαπίστωσε ότι μέρος της οροφής είχε υποχωρήσει στο σημείο ακριβώς πάνω από το γραφείο του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χάρη Μαμουλάκη, η Λότζια ήταν εν αναμονή αποτελεσμάτων σχετικά με τα ποσοστά υγρασίας στην ταράτσα του κτιρίου, έπειτα από σχετικά δείγματα που ελήφθησαν. Τελικά το ενδεχόμενο εκκένωσης του πρώτου ορόφου, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία του δημάρχου και των αντιδημάρχων, αποκλείστηκε, αφού όπως έγινε γνωστό τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι τα ποσοστά υγρασίας άγγιξαν το 40%, "ανακουφίζοντας" προσωρινά τους "ενοίκους" της Λότζια.

Το περιστατικό έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ μάλιστα ο ίδιος ο κ. Λαμπρινός, βλέποντας τις τελευταίες ημέρες σταγόνες να πέφτουν από το ταβάνι, προνοητικά είχε μετακινήσει το γραφείο του σε άλλο μέρος.

Πλέον ο δήμαρχος φιλοξενείται προσωρινά στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ εκτιμάται ότι άμεσα θα επιδιορθωθεί η ζημιά.

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε νωρίς το πρωί από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χάρης Μαμουλάκης, που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στη Λότζια και διαπιστώνοντας τι είχε συμβεί έκανε λόγο για «εγκληματική αμέλεια» στο ζήτημα της συντήρησης ενός από τα ιστορικότητα κτίρια του Ηράκλειου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της προηγούμενης δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Μαμουλάκης πρόσθεσε ότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή αντιμετώπισε με προχειρότητα το όλο ζήτημα της μόνωσης, υπογραμμίζοντας ότι από τον Απρίλιο και μετά θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες στην ταράτσα του κτιρίου.

Εκτός όμως από το γραφείο του δήμαρχου, πρόβλημα έχει εμφανιστεί και στο γραφείο της αντιδημάρχου Πολιτισμού Αριστέας Πλεύρη, όπου έχει εμφανιστεί διαρροή, και ως εκ τούτου και εκείνη αδυνατώντας να εργαστεί περαιτέρω στο χώρο της φιλοξενείται προσωρινά σε γραφείο άλλου συναδέλφου.

Η ίδια σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στη μη συντήρηση του κτιρίου αλλά και στην κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κηποθέατρα της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι θα προσπαθήσει άμεσα να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασής τους, προκειμένου να είναι έτοιμα για το κοινό το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα το κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης".

Να σημειωθεί ότι σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και το γραφείο της αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Καναβάκη, χωρίς όμως ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει χρειαστεί να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Βάλια Μπούη - Γεωργία Μακάκη

Σχόλια