default-image

Υποχώρησε ο κεντρικός δρόμος από Αμπελούζο προς Γέργερη

Υποχώρησε ο κεντρικός δρόμος από Αμπελούζο προς Γέργερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολισθήσεις κατά μήκος του οδικού δικτύου και εκτεταμένες καταστροφές σημειώθηκαν στο δήμο Γόρτυνας που αδυνατεί να προχωρήσει μόνος στην αποκατάστασή τους.

Στα 70 με 80 μέτρα υπολογίζεται η υποχώρηση του εδάφους από τον Αμπελούζο προς Γέργερη στο 1ο χιλιόμετρο προς Απομαρμά-Μετόχια, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παντελή Παπαδάκη.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε και το γεγονός ότι την ώρα που οδηγοί αντίκριζαν  τον δρόμο να εξαφανίζεται, ηλικιωμένη έβλεπε ακριβώς την ίδια στιγμή μέρος του σπιτιού της , που βρίσκεται σε ύψωμα και συγκεκριμένα  εξωτερικό κομμάτι τοιχίου, να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος (ενδεικτική η παρακάτω φωτογραφία).

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν διαφορετικό δρομολόγιο καθώς ο δρόμος έχει κλείσει και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να διανύσουν απόσταση ακόμη και 10 χιλιομέτρων για να φτάσουν σε περιοχές όπως τα Μετόχια και η Γέργερη.

Στην ίδια περιοχή πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό, υπέστη ένα σπίτι, από το οποίο έπεσε μέρος του τοιχίου του.

Για το θέμα της υποχώρησης του οδικού δικτύου στο δρόμο Αμπελούζος-Γέργερη μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο αντιδήμαρχος Δήμου Γόρτυνας Παντελής Παπαδάκης:

Αγγέλα Δουλγεράκη-Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News