default-image

Γιούνκερ: "Μακριά από συμφωνία Ελλάδα-Ε.Ε."

Οικονομία
Γιούνκερ: "Μακριά από συμφωνία Ελλάδα-Ε.Ε."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει την παράταση του προγράμματος» εκτίμησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ τόνισε ότι «είμαστε μακριά από συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, αλλά και από αυτό που θα ονομάζαμε πολιτικό συμβιβασμό», δήλωσε την Παρασκευή στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, προσθέτοντας την απαισιοδοξία του σε αυτή του προέδρου του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ.

Ο κ. Γιούνκερ παράλληλα, χαρακτήρισε «ύψιστης σημασίας» την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού της Ελλάδας. «Τώρα καταπιανόμαστε με την ουσία των διαφορών ανάμεσα στις απόψεις του Eurogroup και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ. «Πραγματικά πιστεύουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα, και έχει ένα πρόγραμμα. Οπότε η απάντησή μου στο ερώτημά σας θα ήταν να πούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει την παράταση του προγράμματος», είπε ο Γιούνκερ.

«Δεδομένης της ανάγκης που έχουν να επανεξετάσουν ορισμένα στοιχεία του προγράμματος, πιστεύω ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πάνω σε μια λογική αντίληψη, που σημαίνει ότι τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κόψει πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα μέτρα που οδηγούν στο ίδιο δημοσιονομικό ποσό» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News