default-image

Ηθική υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλει τις αποζημιώσεις

Ηθική υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλει τις αποζημιώσεις

Αίσθηση προκάλεσε με τα όσα υποστήριξε ο Γερμανός ιστορικός και δημοσιογράφος Έμπερχαρντ Ρόντχολτς μιλώντας από το Βερολίνο στο Ράδιο 9,84 για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το γερμανικό αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Όπως αποκάλυψε, παρότι όλες οι γερμανικές κυβερνήσεις διαχρονικά υποστηρίζουν ότι με τη συμφωνία της Βόνης από το 1960 έχουν κλείσει όλα τα θέματα αυτά, εντούτοις υπάρχουν επίσημα έγγραφα τόσο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όσο και του γερμανικού ΥΠΕΞ που αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές απαιτήσεις όχι μόνο έχουν νομική βάση, αλλά εκεί το γερμανικό κράτος έχει κάνει και τις δικές του εκτιμήσεις για το τι χρωστάνε στην Ελλάδα.

Μάλιστα σε κανένα ελληνικό έγγραφο δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί ποτέ από τις αξιώσεις της, παρά το κλίμα που επιχειρούν να διαμορφώσουν διαχρονικά οι γερμανικές κυβερνήσεις στο Γερμανό πολίτη ότι δεν υπάρχει καμία έννομη απαίτηση των Ελλήνων.

Ο κ. Ρόντχολτς μίλησε για την ηθική υποχρέωση της Γερμανίας να εξοφλήσει το χρέος της προς την Ελλάδα, τη μόνη χώρα που εξακολουθεί να εξαιρεί από αυτό το θέμα.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στην υπόθεση Ρίχτερ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, σχολιάζοντας ότι είναι απίστευτο να εξωραΐζεται η εικόνα του Γερμανού κατακτητή για τις θηριωδίες του στη Κρήτη.

Αναφέρθηκε τέλος στο κλίμα που επικρατεί στους Γερμανούς πολίτες για την Ελλάδα, τη νέα κυβέρνηση και την προσπάθειά μας να τερματιστεί η λιτότητα, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δυστυχώς διαμορφώνει στρεβλή εικόνα για τους Έλληνες από τα κυρίαρχα γερμανικά ΜΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News