default-image

Ο ΥΠΟΙΚ συγκρίνει την τρόικα με τα βασανιστήρια της CIA

Οικονομία
Ο ΥΠΟΙΚ συγκρίνει την τρόικα με τα βασανιστήρια της CIA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λιγότερο απ' ότι μία επιμήκυνση των δανείων θα κοστίσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel".

Ο κ. Βαρουφάκης, συγκρίνοντας την τρόικα με τα... βασανιστήρια της CIA, δήλωσε πως «το κούρεμα του χρέους εν τέλει θα αποδειχθεί πιο οικονομικό για τους δανειστές σε σχέση με μια επιμήκυνση των δανείων».  

«Όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει το σημερινό βάρος του χρέους της χωρίς μια νέα συμφωνία», λέει ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί το Σάββατο.

«Καταλαβαίνω ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την λέξη "κούρεμα''. Αλλά θα είναι πιο αποτελεσματικό και θα κοστίσει λιγότερο για τους δανειστές από ό,τι η επιμήκυνση των δανείων», τονίζει.

Συγκρίνει μάλιστα με τα βασανιστήρια της CIA τις ενέργειες της τρόικας «και στη CIA υπήρξαν πολύ καλοί άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στη θέλησή τους στο waterboarding και οι οποίοι για αυτό τον λόγο βρέθηκαν σε τρομακτικό ηθικό δίλημμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News