Ειδήσεις

Ενισχύει τη σύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας ο Όμιλος Grimaldi

Την ενίσχυση των θαλάσσιων αυτοκινητόδρομων με την επαναφορά της γραμμής, από 16 Φεβρουαρίου 2015, που θα συνδέει τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Ραβέννας και θα εξυπηρετεί τη μεταφορά επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, ανακοίνωσε ο Όμιλος Grimaldi.

Οι αναχωρήσεις  από τη Ραβέννα θα είναι κάθε Τετάρτη στις 12:00 και Σάββατο στις 23:00, με άφιξη στην Ηγουμενίτσα αντίστοιχα την Πέμπτη στις 15:00 και τη Δευτέρα στις 2:00 π.μ. και Πάτρα την Πέμπτη στις 21:00 και τη Δευτέρα στις 10:00 π.μ. Αναχώρηση από την Πάτρα θα είναι τη Δευτέρα στις 22:00 και την Πέμπτη, στις 23:59, από την Ηγουμενίτσα, την Τρίτη στις 5:00 π.μ. και την Παρασκευή στις 8:30 π.μ., και άφιξη στη Ραβέννα την Τετάρτη στις 8:30 π.μ. και το Σάββατο στις 19:00 αντίστοιχα.

Η δρομολογιακή γραμμή θα εξυπηρετείται από το σύγχρονο επιβατηγό-οχηματαγωγό "Catania", με ιταλική σημαία, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2003. Έχει μήκος 186 μέτρα και ολική χωρητικότητα 26.000 τόνους. Το μεταφορικό του έργο είναι 2.250 γραμμικά μέτρα φορτίου, ενώ παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 επιβάτες και 170 αυτοκίνητα. Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα 23 κόμβων, διαθέτει 93 καμπίνες-εσωτερικές, εξωτερικές, σουίτες-62 ανακλινόμενα καθίσματα και προσφέρει όλες τις ανέσεις που κάνουν το ταξίδι μια απολαυστική εμπειρία, όπως εστιατόριο self-service, καφετέρια, μπαρ, video games, ηλεκτρονικά παιχνίδια για ενήλικες επιβάτες, εμπορικό κέντρο.

Εκτός από τη γραμμή που συνδέει τη Ραβέννα με την Ελλάδα, το "Catania" κάθε Σάββατο θα εξυπηρετεί και το λιμάνι της Τεργέστης. Η ώρα αναχώρησης είναι προγραμματισμένη στις 01:00 π.μ. με άφιξη στην Ηγουμενίτσα τη Δευτέρα στις 2:00 π.μ. και στην Πάτρα τη Δευτέρα στις 11:00 π.μ. Αυτή η γραμμή προστίθεται στις δύο υφιστάμενες αναχωρήσεις που προσφέρει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η Minoan Lines, θυγατρική του Ομίλου Grimaldi.

Μέσω της Grimaldi Lines και της Minoan Lines, ο Όμιλος Grimaldi προσφέρει μια ευρεία επιλογή στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας.  Συνολικά, ο Όμιλος θα προσφέρει τρεις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από/προς τη Βόρεια-Aνατολική Ιταλία (Τεργέστη), δύο αναχωρήσεις από/προς τη Βόρεια-Κεντρική Ιταλία (Ραβέννα), έξι αναχωρήσεις από/προς  την Κεντρική Ιταλία (Αγκώνα) και καθημερινές αναχωρήσεις από/προς τη Νότια Ιταλία (Μπρίντιζι). Τέλος, η εβδομαδιαία μεταφορική ικανότητα του Ομίλου μεταξύ των δύο ακτών της Νότιας Αδριατικής Θάλασσας θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών, όπως υποστηρίζει ο Όμιλος Grimaldi.

Για κρατήσεις επιβατών και φορτίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα λιμενικά γραφεία της Ραβέννας Intermarine Shipping (www.ims-ravenna.it) και της Τεργέστης Agemar (www.agemar.it), αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Grimaldi Group, External Relations: κ. Paul Kyprianou Τηλ: +39 081496246, Email: kyprianou.paul@grimaldi.napoli.it

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Grimaldi, παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών, έχει έδρα τη Νάπολη (Ιταλία), ελέγχει ένα στόλο με περισσότερα από 100 πλοία και απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους. Στον επιβατικό τομέα, εκτός από τη Grimaldi Lines, ο Όμιλος ελέγχει τη Finnlines, που κατέχει ηγετική θέση στη Βαλτική Θάλασσα και τη Minoan Lines στην Ελλάδα, η οποία κατέχει ηγετική θέση τόσο στην Αδριατική θάλασσα, μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, όσο και στη γραμμή από τον Πειραιά (το λιμάνι της Αθήνας) προς την Κρήτη.

Σχόλια