Ειδήσεις

Κινδύνευσε 22χρονη γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο νοσοκομείο

Η σταγόνα φαίνεται ότι ξεχείλισε στο "ποτήρι της οργής" για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, το οποίο και ως γνωστόν έχει αποδυναμωθεί παντελώς λόγω έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Αυτήν τη φορά κινδύνευσε μια 22χρονη κοπέλα που υπέστη αιμορραγία. Μεταφέρθηκε εσπευσμένως στο νοσοκομείο, όμως οι δικοί της εμβρόντητοι άκουγαν από το προσωπικό ότι δυστυχώς δεν υπήρχε γιατρός ΩΡΛ, καθώς η κοπέλα είχε χειρουργηθεί στις αμυγδαλές και στη μύτη, ενώ και οι γιατροί που βρίσκονταν στο νοσοκομείο αδυνατούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία. Ιδιώτης γιατρός από το Ηράκλειο διένυσε μία ώρα δρόμο και όσο πιο γρήγορα μπορούσε έσπευσε να βοηθήσει τη νεαρή γυναίκα.

Όπως είναι λογικό, το περιστατικό προκάλεσε για μία ακόμη φορά την οργή και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στο γραφείο του διευθυντή του νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι εξέθεσαν και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα του πολύπαθου νοσοκομείου.

Όπως αποφασίστηκε σε πρώτη φάση θα υπάρξει συνένωση της Χειρουργικής με την Ορθοπαιδική Κλινική με στόχο να εν μέρει τη διευθέτηση του προβλήματος αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού μέχρι να υπάρξουν επίσημα προσλήψεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Φωτεινή Μαυροματάκη, Λευτέρης Κουμαντάκης, Βάλια Μπούη

Σχόλια