default-image

Επετειακό πρόγραμμα για μαθητές από το Μουσείο Καζαντζάκη

Κρήτη
Επετειακό πρόγραμμα για μαθητές από το Μουσείο Καζαντζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανάσταση και ξεσηκωμός... Κλέφτες και αρματολοί... Ελευθερία και ανεξαρτησία... Ποιοι ήταν οι ήρωες του 1821; Για ποιο λόγο γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου; Τι έγινε στην Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου; Τα παιδιά κατανοούν την έννοια της «επανάστασης» μέσα από τη χρονογραμμή της Νεότερης και της Σύγχρονης Ιστορίας, ανακαλύπτοντας ήρωες και γεγονότα.

Συναντώντας ιστορικά πρόσωπα, τα παιδιά γνωρίζουν τους αγωνιστές της πένας, τους ήρωες που πολέμησαν με το μυαλό και το λόγο τους. Αλήθεια... ποια η σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με την Επανάσταση του 1821;

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που θα προσφέρει το Μουσείο Καζαντζάκη για όλο το μήνα Μάρτιο και απευθύνεται σε μαθητές της Στ' Δημοτικού και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά:

- Να κατανοήσουν τη χρονική ακολουθία σημαντικών γεγονότων της Νεότερης και της Σύγχρονης Ιστορίας.

- Να συνειδητοποιήσουν την έννοια της «επανάστασης», αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία.

- Να κατανοήσουν τους λόγους που οδήγησαν στις επαναστάσεις και ποιες ήταν οι συνέπειές τους.

- Να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στους αγώνες και κυρίως να ανακαλύψουν τους ήρωες που πολέμησαν με το πνευματικό τους έργο (ποίηση, πεζογραφία, δημοσιογραφία, εικαστικά), συνειδητοποιώντας τη δύναμη του λόγου.

- Να μελετήσουν γραπτές και εικαστικές πηγές με στόχο να συγγράψουν το δικό τους «επαναστατικό έργο».

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Καζαντζάκη στο τηλ. 2810/741.689 ή στο mail [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News