default-image

Στον υπουργό ο Γ. Μιχελογιαννάκης για τις ζημιές στη Βιάννο

Κρήτη
Στον υπουργό ο Γ. Μιχελογιαννάκης για τις ζημιές στη Βιάννο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές στο δήμο Βιάννου είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες και μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί για πολλοστή φορά οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του δήμου Βιάννου και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές.

«Ο απομακρυσμένος και φτωχός δήμος Βιάννου, μετά τις καταστροφές λόγω των πυρκαγιών, το δεύτερο ολοκαύτωμα της Βιάννου, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν όλοι, μετά τα αλλεπάλληλα "χτυπήματα" στις δομές του με την αποψίλωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών, δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα στο μοναδικό εισόδημα των κατοίκων, τη μονοκαλλιέργεια της ελιάς», ανέφερε ο βουλευτής.

Τεράστιες καταστροφές έχουν υποστεί ο παραλιακός δρόμος, η γέφυρα του Αναποδάρη, οι γεωτρήσεις και τα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής του Κερατοκάμπου, της Ψαρής Φοράδας, του Αφρατίου και πολλών άλλων περιοχών.

«Γενικά, τόσο στην αγροτική παραγωγή, όσο και στις κατασκευές, αλλά και στις υποδομές ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές, οι ζημιές είναι τεράστιες. Οφείλουμε να προβούμε στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες ώστε να επουλωθούν οι πληγές το πολύπαθου δήμου Βιάννου», τόνισε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής, όπως έγινε γνωστό, θα έχει επικοινωνία τόσο με το υπουργείο Εσωτερικών όσο και με το υπουργείο Υποδομών, για όλες τις πληγείσες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News