Ειδήσεις

14 μήνες στην ιερόδουλη που σήκωσε στο πόδι την Αμμουδάρα

Δεκατέσσερις μήνες ποινή φυλάκισης επέβαλε χθες το Δικαστήριο στο Ηράκλειο σε 33χρονη από τη Νιγηρία διότι, στην προσπάθεια των αστυνομικών να την προσεγγίσουν για να την ελέγξουν, σε έξαλλη κατάσταση τους έβριζε, τους έφτυνε και εν συνεχεία, κατά την προσαγωγή της, δεν ήθελε επ' ουδενί να μπει στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Όλα ξεκίνησαν προ ημερών, όταν το 100 δέχτηκε τηλεφώνημα στο οποίο καταγγελλόταν ότι σε συγκεκριμένο σημείο της Αμμουδάρας, παρανόμως, εκδίδεται μια έγχρωμη γυναίκα, προκειμένου οι αστυνομικοί να μεταβούν στην περιοχή και να ελέγξουν την κατάσταση.

Έτσι, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έσπευσαν στην περιοχή και την ώρα που προσέγγισαν τη νεαρή αλλοδαπή για να την ελέγξουν και, αν συνέτρεχε λόγος, να τη συλλάβουν ή να την προσαγάγουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, εκείνη σε κατάσταση αμόκ άρχισε τα "γαλλικά", έκανε σαν μανιασμένη, έπεφτε κάτω και παράλληλα ζητούσε βοήθεια, υπονοώντας πως οι αστυνομικοί ήθελαν να της κάνουν κακό.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, διερχόμενοι οδηγοί αλλά και πεζοί που περνούσαν από το σημείο σταμάτησαν να δουν τι συνέβαινε, με τους αστυνομικούς, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, να αναγκαστούν να φωνάξουν την ιδιότητά τους για να γλιτώσουν από τους "σωτήρες" της, που από τα λεγόμενά της, σε άπταιστα Ελληνικά, πίστεψαν πως επρόκειτο για απαγωγείς!

Τελικά, μετά από το τραγελαφικό αυτό σκηνικό, η 33χρονη από τη Νιγηρία μπήκε «μετά κόπων και βασάνων» στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας και μόνο όταν συνειδητοποίησε πως θα περάσει το βράδυ της στα κρατητήρια άλλαξε συμπεριφορά και μετατράπηκε από μαινόμενος ταύρος σε αρνάκι.

Όπως ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου, χθες, είχε πιει ένα ποτηράκι παραπάνω εξαιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος που αντιμετώπιζε και το οποίο την είχε καταβάλει.

Το πρόβλημά της όμως δεν έπεισε το Δικαστήριο πως δικαιολογούσε την απείθεια, την αναστάτωση και τη φασαρία που προκάλεσε, σηκώνοντας την Αμμουδάρα στο πόδι, και έτσι της επέβαλε ένα χρόνο και δυο μήνες ποινή φυλάκισης, με την έφεση, ωστόσο, να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές φορές εκδιδόμενες γυναίκες όταν οι αστυνομικοί τις προσεγγίζουν για να τις ελέγξουν βγάζουν νύχια μεταφορικά και κυριολεκτικά και επιτίθενται, ενώ άλλες, σαν γαζέλες, προσπαθούν να το σκάσουν, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο τη ζωή τους, τρέχοντας ανάμεσα στα διερχόμενα οχήματα.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια