default-image

Άγιο είχε 75χρονος στο Μύρτος Ιεράπετρας

Κρήτη
Άγιο είχε 75χρονος στο Μύρτος Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απροσεξία της στιγμής παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε έναν 75χρονο συνταξιούχο γεωπόνο από το Μύρτο Ιεράπετρας, ο οποίος τραυματίστηκε σε σύγκρουση που προκάλεσε με το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό του με μικρό εμπορικό φορτηγάκι, το οποίο κινούνταν κανονικά στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Βιάννου.

Ο 75χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών και φίλων του, είχε πάει σε ελαιώνα που διατηρεί στο Νέο Μύρτο για να εκτελέσει τις απαραίτητες εποχικές εργασίες. Έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του, προσπάθησε να εισέλθει από τον αγροτικό δρόμο στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Βιάννου, χωρίς να προσέξει το φορτηγάκι εμπορικής επιχείρησης από την Ψαρή Φοράδα, που είχε κατεύθυνση προς την Ιεράπετρα.

Το επιβατηγό έκλεισε το δρόμο στο διερχόμενο φορτηγάκι, το οποίο χτύπησε το αυτοκίνητο του 75χρονου στο κέντρο της αριστερής πλευράς λίγα χιλιοστά πίσω από την πόρτα του οδηγού, με αποτέλεσμα η κούρσα να κάνει στροφή πάνω στο οδόστρωμα, και να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, απ' όπου ευτυχώς δεν περνούσε κάποιο διερχόμενο όχημα. Η σύγκρουση ήταν ισχυρή, ο 75χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο, το πόδι του έμεινε κολλημένο στο γκάζι και το αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα στράφηκε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, για να καταλήξει σε μια συστάδα καλαμιών 20 μέτρα από την άσφαλτο.

Οι διερχόμενοι και οι περίοικοι, που αντιλήφθηκαν το τροχαίο ατύχημα, έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, καλώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ, την Τροχαία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, καθώς είχε μπλοκάρει η πόρτα του οδηγού και ο τραυματίας είχε εγκλωβιστεί, έχοντας τις αισθήσεις του, στη θέση του.

Απεγκλωβισμός

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έφτασε πρώτη στο σημείο της σύγκρουσης των δύο αυτοκινήτων, άνοιξε με ειδικά εργαλεία την πόρτα του οδηγού και απεγκλώβισε τον τραυματία, τον οποίο παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Αφού έγινε ο απαραίτητος πλήρης ιατρικός έλεγχος στον 75χρονο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά, αλλά κρατήθηκε για παρακολούθηση στη Χειρουργική Κλινική, καθώς από τη σύγκρουση που ήταν σφοδρή, ο συνταξιούχος αντιμετώπιζε το πρόβλημα της περιτραυματικής αμνησίας, το οποίο ωστόσο δεν ήταν πολύ σοβαρό. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του μικρού φορτηγού δεν είχαν τον παραμικρό τραυματισμό και δόξαζαν το Θεό που σε αυτή τη σύγκρουση υπήρξαν μόνο σοβαρές υλικές ζημιές.

Καστέλι Κισσάμου: Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Καστέλι Κισσάμου με θύμα έναν 65χρονο άνδρα. Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή "Τραχηλάς" περίπου στις 11 τη νύχτα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 65χρονος βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο για τον 65χρονο ήταν ήδη αργά.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News