Ειδήσεις

Άκαρπες οι έρευνες για τον 20χρονο φοιτητή

Μια εβδομάδα πόνου και αγωνίας συμπληρώνεται για την οικογένεια του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έχει χαθεί στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και πολλούς εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των δικών του ανθρώπων. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση και τη διεύρυνση της ακτίνας που καλύπτουν τα σωστικά συνεργεία καθημερινά, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του νεαρού Ρεθυμνιώτη.

Η αδελφή του νεαρού αγνοούμενου, Ελένη, κοινοποίησε μάλιστα και νέα φωτογραφία του 20χρονου, στην οποία εικονίζεται με την μπλούζα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, σε μια προσπάθεια να βρεθούν μαρτυρίες από όσους μπορεί να τον είδαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν αγόρασε ένα σουβλάκι από κατάστημα της περιοχής όπου βρίσκεται η Κτηνοτροφική Σχολή Ιωαννίνων, στην οποία σπουδάζει. Το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων έχει στη διάθεσή του και βίντεο από το κατάστημα στο οποίο καταγράφονται κάποιες από τις κινήσεις του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει στοιχεία που να βοηθούν τις έρευνες.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή τα προηγούμενα 24ωρα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται και οι έρευνες επεκτάθηκαν περιμετρικά της λίμνης των Ιωαννίνων όσο και σε περιοχές στις οποίες ο Βαγγέλης συνήθιζε να κάνει μικρούς περιπάτους. Στις προσπάθειες που γίνονται συμμετέχει και πολυμελές κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Κέρκυρας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βοήθειά τους προσφέρουν και μέλη της Ένωσης Μοντελιστών Ιωαννίνων, που προσπαθούν με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου, στο οποίο υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα, να ερευνήσουν σημεία της λίμνης στα οποία δεν είναι εύκολη η πρόσβαση.

Ο νεαρός σπουδαστής δε φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις μαρτυρίες του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, ενώ το κινητό του έχει παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές, που αναμένουν στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έχει διαταχθεί.

Aυτήν την μπλούζα φορούσε την ημέρα

που εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Δραματική έκκληση: «Βοηθήστε μας να τον βρούμε»

Η αδελφή του απευθύνει συνεχείς δραματικές εκκλήσεις σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε αφορά στην εξαφάνισή του. «Βοηθήστε μας να τον βρούμε» γράφει συνεχώς κοινοποιώντας τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες του 20χρονου που αναπαράγονται ταχύτατα στο Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια