default-image

Ο χειμώνας παραμένει, η σφοδρή κακοκαιρία υποχωρεί

Κρήτη
Ο χειμώνας παραμένει, η σφοδρή κακοκαιρία υποχωρεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκηνικό σίγουρα θα παραμείνει χειμερινό… Άλλωστε τα όσα προηγήθηκαν αλλά και ο μήνας που διανύουμε δεν προδιαθέτει και για μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο πλέον, στηριζόμενοι πάντα στα λεγόμενα των ειδικών, τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που ταλαιπώρησαν τους Κρητικούς και προκάλεσαν μεγάλα οικονομικά χτυπήματα έχουν υποχωρήσει και το σκηνικό που επικρατεί χαρακτηρίζεται φυσιολογικό για την εποχή.

Σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου κ. Μανόλη Λέκκα, θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού, παρά το γεγονός ότι θα υπάρχουν, όπως αναφέρει, αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στις ορεινές ζώνες. Οι άνεμοι θα πνέουν πιο εξασθενημένοι, με εντάσεις από 5-6 μποφόρ, από βόρειες διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, με την ελάχιστη να είναι στους 2-3 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη στους 8-10 βαθμού Κελσίου.

Αύριο Σάββατο θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση του καιρού. Θα επικρατούν νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται κατά περιόδους να υπάρχουν και κάποιες ασθενείς παροδικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι θα είναι ακόμη πιο εξασθενημένοι, με την έντασή τους να φτάνει στα 4-5 μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία. Οι ελάχιστες τιμές της το πρωί θα είναι κοντά στους 5-6 βαθμούς, όμως η μέγιστη θερμοκρασία ενδεχόμενα κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ακόμη πιο καλές καιρικές συνθήκες, με τους ανέμους να πνέουν και πάλι από βόρειες διευθύνσεις στα 4 μποφόρ, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 7 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη, εφόσον έχουμε κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας, θα ανέβει πάνω από 12 βαθμούς.

Βάλια Μπούη - Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News