Ειδήσεις

Όλες οι νεότερες εξελίξεις γύρω από την Ιατρική του Εμβρύου

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων αναμένεται να μπει η υγεία της μητέρας, του εμβρύου αλλά και του νεογνού μέσα από μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα που φέρει την υπογραφή της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής.

Σκοπός της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς", υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι η ενημέρωση των μαιευτήρων-γυναικολόγων, των Νεογνολόγων και όλων των ιατρών που υπηρετούν στο χώρο του Προγεννητικού Ελέγχου.

Θα γίνει σύντομη αλλά ουσιαστική ανασκόπηση των καθιερωμένων τεχνικών προγεννητικής διάγνωσης και θα δοθεί έμφαση στην παρουσίαση των εντυπωσιακών πρόσφατων εξελίξεων με την εισαγωγή στην κλινική πράξη του «μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου» και τη χρήση νεώτερων μεθόδων διάγνωσης των γενετικά καθοριζόμενων νοσημάτων.

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, μαιευτήρας γυναικολόγος, Σταύρος Σηφάκης, «φιλοδοξία μας είναι να παρουσιαστούν οι νέες δυνατότητες, τα όρια και οι περιορισμοί καθώς και να απαντηθούν ερωτήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν σε επαγγελματίες υγείας, στα ζευγάρια και τις έγκυες γυναίκες. Θα παρουσιαστεί επίσης η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ιατρική του Εμβρύου με αναφορές σε αποτελεσματικές εφαρμογές ενδομήτριας θεραπείας παθολογικών καταστάσεων του εμβρύου».

Το ενδιαφέρον που έχει αναζωπυρωθεί τελευταία για τις εξελίξεις και τις αλλαγές στον προγεννητικό έλεγχο, η άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία και η συμμετοχή καταξιωμένων και εξειδικευμένων εισηγητών προοιωνίζεται την επιτυχία της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης.

Σχόλια