default-image

Πρόλαβαν αυτοκτονίες... στο "παρά ένα"

Κρήτη
Πρόλαβαν αυτοκτονίες... στο "παρά ένα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρτυρίες σοκ για τον τρόπο με τον οποίο σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δύο άνθρωποι που έφτασαν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, φέρνει στο προσκήνιο η επαναλειτουργία της γραμμής SOS που αποτελεί πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Ψυχολόγος που είχε στελεχώσει τη γραμμή το προηγούμενο διάστημα πρόλαβε στο παρά πέντε ένα έμπορο που επιχειρούσε να πέσει στο κενό από γέφυρα, ενώ συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του προέδρου της Ομοσπονδίας για τον τρόπο με τον οποίο, η ανθρωπιά έσωσε έναν 65χρονος έμπορο που μπήκε στο γραφείο του οπλισμένος και έτοιμος να βάλει τέλος στη ζωή του.

Τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, την απόγνωση και τη ψυχραιμία, χωρίζει μερικές φορές μια κουβέντα και μια ένδειξη κατανόησης απέναντι στο προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πολίτης. Η προσωπική εμπειρία που είχε ο κ. Λεκάκης, όταν απεγνωσμένος ελεύθερος επαγγελματίας, μπήκε στο γραφείο του οπλισμένος, δεν άφησε περιθώρια δεύτερων σκέψεων για την ανάγκη επαναλειτουργίας της γραμμής στήριξης.

Ο απεγνωσμένος πολίτης που έχανε το δικαίωμα να λάβει σύνταξη, καθώς χρωστούσε ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο του εξομολογήθηκε στον κ. Λεκάκη πως επόμενος σταθμός του θα ήταν τα γραφεία του οργανισμού, όπου δεν έβρισκε κατανόηση στο αίτημά του να κρατούν τις εισφορές από τη σύνταξή του.

Οι δραματικές ιστορίες που έζησαν οι επιστήμονες που στελεχώνουν τη γραμμή δεν έχουν τέλος. Στο προηγούμενο διάστημα ένας από τους ψυχολόγους που εργάστηκαν στη γραμμή στήριξης έφυγε τρέχοντας από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πρόλαβε τον άνθρωπο με τον οποίο μιλούσε νωρίτερα στο τηλέφωνο, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να βουτήξει στο κενό από μια γέφυρα.

Η τηλεφωνική γραμμή 2810 39-07-08 που λειτουργεί από τις 10 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι, δέχεται δεκάδες κλίσεις κάθε εβδομάδα. Στον ψυχολόγο απευθύνονται κυρίως άτομα μέσης παραγωγικής ηλικίας με αφορμή οικονομικά προβλήματα τα οποία έρχονται να επιδεινώσουν προβληματικές καταστάσεις και την προσωπική απομόνωση που επιλέγουν οι άνθρωποι αυτοί. Χωρίς να λείπουν ηλικιωμένοι, ακόμη και άτομα ηλικίας 18- 20 ετών που αγωνιούν μπροστά στα προβλήματα και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News