default-image

Παραχώρησε ισοπαλία 1-1 ο ΟΦΗ στην Ξάνθη

Αθλητισμός
Παραχώρησε ισοπαλία 1-1 ο ΟΦΗ στην Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Ξάνθη στον 1ο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο κατά διαστήματα με το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου να δείχνει ικανοποιητικό πρόσωπο και να προηγείται με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου με τον Κουτσιανικούλη όμως οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στη συνέχεια και  κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 53΄ με τον Σολτάνι ενώ λίγο πριν το τέλος είχαν και δύο δοκάρια.

Το αποτέλεσμα μπορεί να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, αλλά είναι σαφές ότι τον πρώτο λόγο πλέον έχει η ακριτική ομάδα.

Ωραίο θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες (καταρρακτώδης βροχή, χαμηλή θερμοκρασία, δυνατός αέρας) δεν ήταν ευνοϊκές.

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίωρο και απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με ισάριθμα σουτ: στο 6ο λεπτό με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, το 19ο με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη και το 25ο με τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι.

Έκτοτε, η Ξάνθη ισορρόπησε το ματς, έβγαλε ωραίες επιθετικές συνεργασίας, πλαγιοκόπησε και στο 32ο λεπτό λίγο έλειψε να προηγηθεί, όταν μετά από γύρισμα του Αντριάν Λουσέρο και παρέμβαση του Γκιόργκι Λόρια, ο προωθημένος Δήμος Μπαξεβανίδης σούταρε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ: ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύθηκε μία ωραία μπαλιά-τρύπα του Λαμπρόπουλου και αφού κέρδισε την κόντρα με τον Δημήτρη Κυριακίδη, άνοιξε το σκορ προ κενής εστίας στο 48', ενώ στο 53' ο Καρίμ Σολτάνι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μετά από φάουλ του Κλέιτον και ισοφάρισε.

Στο επόμενο διάστημα ο ΟΦΗ ψαλίδισε τη διαφορά στην κατοχή, ενώ η Ξάνθη άρχισε εκ νέου να πιέζει ψηλά (από τη σέντρα του δευτέρου μέρους και μέχρι το 70'-75' είχε οπισθοχωρήσει).

Η αποχώρηση του Κλέιτον στο 77ο λεπτό (ένιωσε ένα τράβηγμα) δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατέγραψαν τρεις κλασικές ευκαιρίες στο φινάλε: στο 89' με την κεφαλιά του Θοδωρή Βασιλακάκη (απέκρουσε ο Λόρια με τη βοήθεια του δοκαριού), στο 91' με το κόρνερ του Βάλτερ (το πήγε απευθείας, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι) και το 93' με το σουτ του Βάλτερ).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (69' Μαραθιανός), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης (81' Περογαμβράκης), Μερεμπασβίλι (64' Τζορτζ)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (52' Βασιλακάκης), Κλέιτον (77' Βάλτερ), Γούτας, Καπετάνος (69' Φλίσκας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News