Ειδήσεις

3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας 2015

Το 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Καλαθάκη στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου 2015.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου και 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν και διοργανώθηκαν από την οικογένεια Καλαθάκη και την Kappa Studies, συνεχίζεται η παράδοση με τη διοργάνωση του 3ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συμμετοχή των χωριών του Δήμου Χερσονήσου.

Θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας, και την καταγραφή των κρητικών συνταγών στην πορεία του χρόνου - από γενιά σε γενιά - την αναβίωση των ξεχασμένων διατροφικών μας προτύπων, προσκαλούμε όλους τους Κρητικούς να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της κρητικής κουζίνας.

Στα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ καταγράφησαν συνταγές από χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ενώ στο 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ θα γίνει καταγραφή και παρασκευή συνταγών από χωριά του Δήμου Χερσονήσου. Επίσης θα ανακοινωθούν τα χωριά που θα συμμετέχουν στο 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το 2016.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Διαγωνισμός  Κρητικής κουζίνας από σπουδαστές σχολών μαγειρικής με κρητικές συνταγές.

Ελεύθερο θέμα με υλικά του τόπου μας.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας από επαγγελματίες με κρητικές συνταγές από άγνωστο καλάθι.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 - Στρώνοντας το κυριακάτικο τραπέζι

Φέτος συμμετέχουν τα χωριά του Δήμου Χερσονήσου

και συγκεκριμένα:

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κόξαρης, Σταμνιών, Σκοτεινού, Καινούριου Χωριού, Γαλύφας, Βραχόκηπος, ανάληψης, Σγουροκεφαλίου, Χερσονήσου, Ανώπολης, Άνω Βάθιας, Κάτω Βάθιας, Γουρνών, Γουβών, Καλού Χωριού, Πνευματικό Κέντρο "Άξιον Εστί", Σύλλογος Γυναικών "Ίριδα", Σύλλογος Κωνσταν/τών και Μικρασιατών Κρήτης, Μορφωτικός Σύλλογος "Βριτομάτρις".

Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως και στο 1ο και 2ο Φεστιβάλ, έτσι και στο 3ο Φεστιβάλ η όλη οργάνωση, καθώς και τα έξοδα της διοργάνωσης είναι χορηγία της Kappa Foods - Kappa Studies και της οικογενείας Καλαθάκη.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Η συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες είναι δωρεάν.

Τα υλικά για την κατηγορία των επαγγελματιών είναι άγνωστα και δίδονται πριν την έναρξη του διαγωνισμού το Σάββατο

Σκεύη και εξοπλισμός δίδονται από τους διοργανωτές

Τέλος, να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από διακεκριμένους Chef και διευθυντές ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα, επίσης από δημοσιογράφους και καθηγητές πανεπιστημίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2810 361361 και στο manager@kappastudies.gr

Φέτος θα δοθούν 3 υποτροφίες για δωρεάν σπουδές μαγειρικής στο Κέντρο Δια βίου Μάθησης Kappa Studies.

Υπενθυμίζεται ότι στο 1ο Φεστιβάλ είχε δοθεί μια υποτροφία για δωρεάν σπουδές στο χωριό Γαλατάς Μινώα Πεδιάδος την οποία έλαβε η σπουδάστρια Μωϋσάκη Ελένη.

Σχόλια