default-image

Β.Φάιμαν: "Να δοθεί μία ευκαιρία στην Ελλάδα"

Οικονομία
Β.Φάιμαν: "Να δοθεί μία ευκαιρία στην Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, «χρειάζεται μια έντιμη, καλή ευκαιρία», απηύθυνε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα αυτό που είχε γίνει με την Ισπανία, όταν η Μαδρίτη χρειαζόταν χρήματα για τις τράπεζές της αλλά δεν ήθελε να μπει σε πρόγραμμα και τότε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κατέστη δυνατό να βρεθεί από κοινού μια λύση», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο κ. Φάιμαν διεμήνυσε, για άλλη μια φορά, ότι οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν ποιος θα τους εκπροσωπεί και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να υπάρξει απέναντι στην τωρινή ελληνική κυβέρνηση μια εξίσου έντιμη στάση όπως προς όλες τις άλλες κυβερνήσεις.

«Θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ μας και να μην περιμένουμε να αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να ζητεί την τήρηση των συμφωνιών, αλλά και να υπάρχει αμοιβαία προσέγγιση για να βρεθεί ένας δρόμος.

Ο ίδιος πιστεύει ότι, στο Eurogroup της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αναζητήσουν δρόμους ως δυνατότητες γεφυρώματος για να εξετάσουν αν είναι σωστά αυτά που λέει η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Η Αθήνα,όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, επιθυμεί να αντικαταστήσει αναποτελεσματικά και αντικοινωνικά μέτρα με την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς, και εδώ θα πρέπει η Ε.Ε. να δείξει ότι υποστηρίζει εξαρχής αυτόν τον δρόμο, με ταυτόχρονη αυστηρή τήρηση των συμφωνιών, πρόσθεσε ο κ. Φάιμαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News