default-image

Καταλονία: Τοξικό νέφος προκαλεί πανικό

Κόσμος
Καταλονία: Τοξικό νέφος προκαλεί πανικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή σε χιλιάδες ανθρώπους έχουν δώσει οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τα παράθυρα, εξαιτίας ενός τοξικού νέφους που έχει καλύψει την πόλη Ιγκουαλάντα στην Καταλονία.

Οι Αρχές Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας έχουν διατάξει τους ανθρώπους της πόλης Ιγκουαλάντα και των γύρω περιοχών να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους μετά από έκρηξη και πυρκαγιά που σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο χημικών.

Οι κάτοικοι στις περιοχές Odena, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Cami και Jorba έχουν εντολή να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και μέσα εξαερισμού και να μην πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, αν έχουν εγκλωβιστεί εκεί, τουλάχιστον μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.

Η έκρηξη και η πυρκαγιά συνέβη στο Simar, μιας εταιρείας διανομής χημικών προϊόντων και μπορεί να προκλήθηκε από αέρια αώτου, γράφει η καταλανική εφημερίδα, «La Vanguardia».

Η έκρηξη, σύμφωνα με το ethnos.gr, προκλήθηκε γύρω στις 9 το πρωί της Πέμπτης, όταν αναμίχθηκαν τα φορτία δύο φορτηγών, προκαλώντας πυρκαγιά. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, αναφέρει η «La Vanguardia».

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας κάνουν έκκληση για ηρεμία, μέσω Twitter, και ζητούν από τους ανθρώπους να μην εκτίθενται σε κίνδυνο βγάζοντας φωτογραφίες από το τοξικό νέφος, καθώς «δεν πρόκειται για παιχνίδι» όπως τουιτάρουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News