Ειδήσεις

"Ξανά στο ίδιο έργο θεατές" για την ανεργία των νέων

Παρέμβαση για το ζήτημα της ανεργίας που πλήττει τους νέους στη Νότια Ευρώπη έκανε ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στις 10/2/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, οι ευρωβουλευτές είναι ξανά στο ίδιο έργο θεατές μια και συζητούν για άλλη μια φορά το κεφαλαιώδες ζήτημα της ανεργίας της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Και ο Έλληνας ευρωβουλευτής συνέχισε: «Ποιο ποσό όμως διαθέτει τώρα η Επιτροπή; 1 δισ. ευρώ για την προχρηματοδότηση της πολυδιαφημισμένης πρωτοβουλίας για την εγγύηση για τη νεολαία. Δηλαδή ψίχουλα αν σκεφτούμε ότι η Ε.Ε. διέθεσε 1 τρισ. ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών».

Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, «η ανεργία που πλήττει τους νέους στη Νότια Ευρώπη οφείλεται στη σκληρή λιτότητα. Στην Ελλάδα η ανεργία των νέων έφτασε στο 58% διότι, ενώ δόθηκαν στη χώρα 215 δισ. ευρώ ως δάνεια, αυτά δεν επενδύθηκαν στην πραγματική οικονομία αλλά επέστρεψαν ξανά στις τσέπες των δανειστών».

Και ο Έλληνας ευρωβουλευτής κατέληξε: «Για να χτυπηθεί η ανεργία στην Ευρώπη πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ε.Ε. Πρέπει να εγκαταλειφτεί η πολιτική της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και της φτωχοποίησης των πολιτών. Χρειαζόμαστε λοιπόν κονδύλια και όχι ψίχουλα για να δημιουργηθούν δουλειές για τη νεολαία μας. Γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει άλλο να έχει 7 εκατομμύρια άνεργους νέους».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

Σχόλια