default-image

"Ξανά στο ίδιο έργο θεατές" για την ανεργία των νέων

"Ξανά στο ίδιο έργο θεατές" για την ανεργία των νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για το ζήτημα της ανεργίας που πλήττει τους νέους στη Νότια Ευρώπη έκανε ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στις 10/2/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, οι ευρωβουλευτές είναι ξανά στο ίδιο έργο θεατές μια και συζητούν για άλλη μια φορά το κεφαλαιώδες ζήτημα της ανεργίας της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Και ο Έλληνας ευρωβουλευτής συνέχισε: «Ποιο ποσό όμως διαθέτει τώρα η Επιτροπή; 1 δισ. ευρώ για την προχρηματοδότηση της πολυδιαφημισμένης πρωτοβουλίας για την εγγύηση για τη νεολαία. Δηλαδή ψίχουλα αν σκεφτούμε ότι η Ε.Ε. διέθεσε 1 τρισ. ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών».

Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, «η ανεργία που πλήττει τους νέους στη Νότια Ευρώπη οφείλεται στη σκληρή λιτότητα. Στην Ελλάδα η ανεργία των νέων έφτασε στο 58% διότι, ενώ δόθηκαν στη χώρα 215 δισ. ευρώ ως δάνεια, αυτά δεν επενδύθηκαν στην πραγματική οικονομία αλλά επέστρεψαν ξανά στις τσέπες των δανειστών».

Και ο Έλληνας ευρωβουλευτής κατέληξε: «Για να χτυπηθεί η ανεργία στην Ευρώπη πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ε.Ε. Πρέπει να εγκαταλειφτεί η πολιτική της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και της φτωχοποίησης των πολιτών. Χρειαζόμαστε λοιπόν κονδύλια και όχι ψίχουλα για να δημιουργηθούν δουλειές για τη νεολαία μας. Γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει άλλο να έχει 7 εκατομμύρια άνεργους νέους».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News