Ειδήσεις

Επιτέλους "άσπρη" μέρα και στο κέντρο του Ηρακλείου

Ο λευκός, αλλά όχι πλέον απρόσμενος, επισκέπτης των τελευταίων 24ώρων, που έχει ντύσει στα λευκά τα ορεινά της Κρήτης, έκανε την εμφάνισή του επιτέλους και στην πόλη του Ηρακλείου.

Από νωρίς το πρωί, και σταδιακά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, σημειώνεται χαλαζόπτωση σε διάφορες περιοχές, ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης (χαρακτηριστική η πιο πάνω φωτογραφία), δημιουργώντας ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα σκηνικό για τους Ηρακλειώτες που κάποιοι εξ αυτών μάλιστα προγραμματίζουν ήδη τη διήμερη απόδρασή τους, ενόψει σαββατοκύριακου, προς τα χιονισμένα τοπία των ορεινών του νησιού.

Προς το παρόν ωστόσο και παραμένοντας εντός των τειχών, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους όσοι μετακινούνται στους δρόμους, καθώς η κατά διαστήματα έντονη βροχή, σε συνδυασμό με το ολισθηρό οδόστρωμα και τον παγετό συνθέτουν ένα άκρως "επικίνδυνο" σκηνικό για διερχόμενους οδηγούς αλλά και πεζούς.

Να σημειωθεί πάντως ότι σήμερα, λόγω και των άσχημων καιρικών φαινομένων, κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα προκαλείται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, και γι' αυτό συνιστάται η υπομονή από τους οδηγούς.

Βάλια Μπούη

Σχόλια