Ειδήσεις

Μαριάς: "Δεν περνάνε οι συκοφαντίες κατά του ελληνικού λαού"

Σκληρή απάντηση έδωσε την Τετάρτη 11/02/2015, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", Νότης Μαριάς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος είχε επιδοθεί σε «ντελίριο κατασυκοφάντησης του ελληνικού λαού», όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής.

Απευθυνόμενος ο κ. Μαριάς στον Μάνφρεντ Βέμπερ επισήμανε τα εξής: «Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Βέμπερ ότι η προσπάθεια να κατασυκοφαντήσει τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται να περάσει. Απ' ό,τι φαίνεται, κύριε Βέμπερ, δεν έχετε ιδέα για πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα και οι ακραίες και διχαστικές σας θέσεις σάς έχουν απομονώσει ακόμη και εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Σας υπενθυμίζω λοιπόν ότι οι αποφάσεις της τρόικας για την Ελλάδα διέλυσαν την ελληνική οικονομία και δημιούργησαν μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Γι' αυτό το λόγο η τρόικα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αποζημιώσει την Ελλάδα με αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Ο ελληνικός λαός με το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έστειλε αποφασιστικό μήνυμα για το τέλος της τρόικας και των μνημονίων, τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και την άμεση διεκδίκηση της καταβολής των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η πρόσφατη εκβιαστική απόφαση της ΕΚΤ δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το μήνυμα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Σχόλια