default-image

Αγώνας δρόμου για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων

Κρήτη
Αγώνας δρόμου για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αγώνα δρόμου για τη βελτίωση της εικόνας των σχολικών κτηρίων και των παιδικών χαρών της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αγίου Νικολάου έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα οι Αρχές. Με "αντίπαλο" τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τη μειωμένη χρηματοδότηση, την ελλιπή συντήρηση προηγούμενων χρόνων κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ήδη, εξαιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων, όπως αναφέρεται, έχουν σημειωθεί σοβαρότατα προβλήματα λόγω εισροής υδάτων ακόμα και μέσα σε σχολικές αίθουσες, γεγονός που επιτείνει την αγωνία της δημοτικής Αρχής.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος επί των τεχνικών θεμάτων κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, συνεπικουρούμενη από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επιχειρώντας μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων στα σχολικά συγκροτήματα, διαπίστωσε, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, ότι τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν συντηρηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα και σε πολλές περιπτώσεις οι συνθήκες να μην είναι κατάλληλες για μάθημα.

«Φτάσαμε στο σημείο», είπε, «το κόστος της επισκευής να είναι μεγαλύτερο από ό,τι θα στοίχιζε μια καινούργια κατασκευή. Σε μερικά σχολεία», πρόσθεσε, «η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων είναι πολύ δύσκολη. Χρειάζεται καλή μελέτη, υψηλού οικονομικού κόστους».

Η ίδια μάλιστα ανέφερε ότι έχουν διαπιστωθεί κατασκευαστικά προβλήματα (εισροή νερού-υγρασίες) στις νέες σχολικές μονάδες, ενώ στα πιο παλιά σχολεία διαπιστώνονται φθορές στις στέγες (μονώσεις), αποκόλληση σοβάδων κ.ά. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα του Νηπιαγωγείου Καλού Χωριού, όπου, αν και είχε προγραμματιστεί η επισκευή του, οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News