default-image

Μετρούν "πληγές" καταστηματάρχες στα Χανιά

Κρήτη
Μετρούν "πληγές" καταστηματάρχες στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία πραγματοποίησε χθες το πρωί ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ειδικότερα, ο κ. Βάμβουκας βρέθηκε στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, όπου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από τα κύματα και τη σφοδρότητα των ανέμων.

«Το λιμάνι είναι ένας πολύ ζωτικός χώρος για την πόλη και το νομό μας, όπου χρειάζεται απ' όλους μας μεγάλη προσοχή, καθώς παρουσιάζει προβλήματα υποδομών, τα οποία είναι χρόνια και σοβαρά», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας, ερωτηθείς για τα μπλόκια που τοποθετούνταν παλαιότερα στην παραλιακή ζώνη, παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο εξετάζεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ώστε να υπάρχει η σωστή προετοιμασία για το μέλλον.

Ο δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, επιδεινώθηκε και το πρόβλημα των σπηλαιώσεων σε ορισμένα σημεία, ενώ παρότρυνε τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του ενετικού λιμένα, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των περιουσιών τους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, οπότε και η τουριστική κίνηση είναι περιορισμένη.

Αναφερόμενος, τέλος, ο κ. Βάμβουκας στις καταστροφές που υπέστη το πλακόστρωτο αλλά και τα φωτιστικά, διατύπωσε τις ενστάσεις του για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, δεσμευόμενος ότι θα υπάρξουν διορθώσεις ενόψει της τουριστικής περιόδου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News