default-image

Μ. Καμπιτάκης: "Από βδομάδα η συνάντησή μας με τον υπουργό"

Κρήτη
Μ. Καμπιτάκης: "Από βδομάδα η συνάντησή μας με τον υπουργό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση των αγροτών των νησιωτικών περιοχών την επόμενη εβδομάδα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με το γ.γ. της ΟΑΣΝΗ Μιχάλη Καμπιτάκη στο Ράδιο 9,84.

Δυσφορία για τις διαφορετικές γραμμές που ακολουθούν οι συνδικαλιστές ανά την Ελλάδα και αιχμές για την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που εξέθρεψε το φαινόμενο.

«Οι θέσεις του υπουργού στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου από τη λοιπή Ελλάδα ικανοποιούν εν μέρει τον αγροτικό κόσμο και της Κρήτης», είπε ενδεικτικά.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου υπογράμμισε ότι το υπουργείο δρομολογεί σειρά μέτρων με στόχο την άμεση ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωράφια, αποθήκες και στάνες, η θέσπιση αφορολόγητου 12.000 ευρώ, το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, η σταδιακή κατάργηση του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου ώστε σταδιακά να υλοποιηθεί η θεσμοθέτηση του λεγόμενου αγροτικού πετρελαίου και η επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, που είναι σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

Σε ό,τι αφορά στην παροχή ρευστότητας, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ρύθμισης για τα «κόκκινα δάνεια», όπου θα περιλαμβάνονται και τα αγροτικά δάνεια και στη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού. Επίσης, στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν είναι η ίδρυση τράπεζας γενετικού υλικού στη Θεσσαλονίκη, η οριοθέτηση των βοσκοτόπων και η ίδρυση τράπεζας για την αξιοποίηση γης και ακινήτων.

Παράλληλα, αφού ξεκαθάρισε ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις ούτε θα φορολογούνται ούτε θα παρακρατούνται, γνωστοποίησε ότι από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου θα είναι η δημιουργία καινούργιου θεσμικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς, όπως θα προκύψει έπειτα από εκτενή διάλογο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News