default-image

Σπάνια ιατρική περίπτωση: Μωρό γεννήθηκε «έγκυος»

Υγεία
Σπάνια ιατρική περίπτωση: Μωρό γεννήθηκε «έγκυος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία σπάνια ιατρική περίπτωση ενός μωρού που γεννήθηκε «έγκυος» αναφέρθηκε από γιατρούς στο Χονγκ Κονγκ. Οι γιατροί ανακάλυψαν δύο μάζες στην κοιλιά του μωρού, που αρχικά θεωρήθηκαν καρκινικοί όγκοι. Σύντομα, μέσω των εξετάσεων, διαπίστωσαν ότι ήταν δύο μερικώς σχηματισμένα έμβρυα, τα δίδυμα αδελφάκια του μωρού που γεννήθηκε, τα οποία δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν φυσιολογικά και απορροφήθηκαν από το σώμα του.

Πρόκειται για το φαινόμενο "fetus in fetu", που όπως αναφέρεται στην Ιατρική επιθεώρηση του Χονγκ Κονγκ, εμφανίζεται μια φορά στις 500.000 γεννήσεις. Στην ιατρική βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί λιγότερες από 200 περιπτώσεις.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε πάνω από 4 κιλά και οι μάζες στην κοιλιά του θεωρήθηκαν ως καρκινικοί όγκοι. Οι αξονικές τομογραφίες και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις έδειξαν ότι οι δύο μάζες είχαν σπονδυλική στήλη, ομφάλιο λώρο, άκρα και άλλα χαρακτηριστικά εμβρύου 8 - 10 εβδομάδων.

Όταν το μωρό έγινε 14 ημερών, οι δύο μάζες αφαιρέθηκαν για περαιτέρω ανάλυση και προκειμένου να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο τερατογένεσης ή άλλων παθολογικών καταστάσεων. Διαπιστώθηκε ότι πράγματι επρόκειτο για τα δίδυμα αδέλφια της μικρής που δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν μετά τη 10η εβδομάδα και απορροφήθηκαν από στο σώμα της. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να εξηγήσουν πλήρως την αιτιολογία της περίπτωσης.

Ευτυχώς, το κοριτσάκι ανάρρωσε πλήρως και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ύστερα από δύο περίπου εβδομάδες.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News