default-image

Προσπάθεια δημιουργίας Μινωικών Μονοπατιών στο Ηράκλειο

Κρήτη
Προσπάθεια δημιουργίας Μινωικών Μονοπατιών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σύσκεψη με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ιωάννη Αναστασάκη και τον κ. Ιωάννη Μιχαήλ, Α' αντιπρόεδρο και πρόεδρο Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), στην Αθήνα, συμμετείχε ο βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Ηρακλείου Κ. Δαμαβολίτης.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, τηρώντας τις δεσμεύσεις του από το Νοέμβριο του 2014 στην προσπάθεια αναγνώρισης των Μινωικών Μονοπατιών του Ηρακλείου ως "Μονοπάτια Πολιτισμού", έθεσε το θέμα αυτό στη σύσκεψη, ώστε να χαραχτεί μια κοινή γραμμή δράσης για την περάτωση του συγκεκριμένου έργου.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι ο παραδοσιακός ιστός της πόλης είναι άξιος διατήρησης και ότι η διατήρηση αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά στα τουριστικά έσοδα της περιοχής με την προσέλκυση των περιπατητικών τουριστών.   

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν πιθανές διαδρομές, οι χρηματοδοτικοί πόροι του προγράμματος καθώς και οι στρατηγικές προβολής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την πλευρά της Πολιτείας και της ΕΛΛΕΤ ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική σημασία των μονοπατιών. Σε ανοιχτή συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, η ΕΛΛΕΤ θα έχει τη δυνατότητα να ξανακάνει τα μονοπάτια αυτά προσβάσιμα σε όλο το μήκος της διαδρομής και ελκυστικά. Ο κ. Αναστασάκης δεσμεύτηκε ότι το κόστος συντήρησης των μονοπατιών θα αναληφθεί από το Δήμο Ηρακλείου.

Υπό την αρωγή του κ. Δαμαβολίτη, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και με τη συνεργασία του κ. Ιωάννη Αναστασάκη, υπογραμμίζεται η ενεργή δέσμευση και η άψογη συνεργασία τόσο των πολιτικών όσο και των δημοτικών Αρχών του Ηρακλείου, ως προς τη χάραξη κοινής πορείας με απώτερο σκοπό την τουριστική ανάδειξη αλλά και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News